Langsat

Indholdsfortegnelse:

Video: Langsat

Video: Langsat
Video: langsat fruit delicious I like to eat 2024, September
Langsat
Langsat
Anonim

Langsat / Lansium domesticum / er en art af frugttræ af familien Meliaceae. Langsa er hjemmehørende i Malaysia, men dyrkes også i Filippinerne, Thailand, Vietnam, Indonesien, Hawaii-øerne og det sydlige Indien.

Langsat vokser frit i skovene i Sumatra. Det er et symbol på en af de thailandske provinser - Fortælling. Træet når en højde på 8 til 16 meter, og dets frugter har en let bitter smag og behagelig aroma.

Frugterne er ovale, ca. 5 cm i diameter. De vokser normalt i klynger. Langsat har en brun skal på ydersiden og er fast og gennemsigtig indvendigt. Den skarpe aroma af langssa ligner grapefrugt. Udseendet minder frugterne lidt om tidlige kartofler.

Træet begynder kun at bære frugt, når det når 12-15 år. På den anden side, når træet når 20 år, springer udbyttet til 100 kg frugt om året. Højeste frugtsæson er mellem juli og september, selvom de er tilgængelige hele året rundt.

Træet på frugttræet er tæt, tungt, hårdt og holdbart, hvilket gør det velegnet til opførelse af landdistriktshuse i lokale områder. De største producenter af langsat er Thailand, Malaysia, Indonesien og Filippinerne. Produktionen er hovedsageligt til hjemmeforbrug, skønt nogle af dem eksporterer frugt til Singapore og Hong Kong.

Frugter Langsat
Frugter Langsat

Sammensætning af langsat

Langsat er rig på C-vitamin og thiamin, riboflavin. Af mineralerne er den højeste mængde jern, calcium og fosfor. Frugten indeholder en stor mængde sukker og kulhydrater.

Valg og opbevaring af langsat

Desværre kan denne eksotiske blandt stadig ikke findes i vores lands butiksnetværk. Hvis du stadig støder på denne eksotiske frugt, skal du vide, at den er godt modnet langsat har en ensartet farve uden revner og buler på overfladen.

Hvis frugten er farvet grøn eller gulgrøn, indikerer dette en stadig umoden frugt. Under barken på Langsa ligger en duftende, saftig og sød kødfuld indeni. Modne frugter kan opbevares i kulde i højst 5 dage.

Langsat i madlavning

Frugterne er nemme at rengøre, selvom deres hud er ret tyk. Langsat er en uundværlig ingrediens i mange asiatiske retter, fordi den har en fantastisk smag, der er en perfekt tilføjelse til mange fødevarer.

Frugterne af langsat forbruges friske, men udsættes også for varmebehandling. Der fremstilles forskellige sirupper og saucer. Langsat bruges til at fremstille is, forfriskende drinks. Bruges til at dekorere kager og andre bagværk.

Frugten af Langsat
Frugten af Langsat

Smagen af frugten passer meget godt sammen med kylling og svinekød. Vær meget forsigtig, når du laver mad - langsat skal sættes sidst i skålen, da den ikke har brug for lang varmebehandling. I Filippinerne tørres frøfri frugter langsat som figner.

Fordele ved langsat

Det høje indhold af riboflavin i langsa gør det nyttigt for migræne. Niacin og C-vitamin i fosteret reducerer dårligt kolesterol i blodet og hjælper samtidig med at øge det gode.

Langs bitre frø bruges til at orme og behandle sår. Smid ikke barken af langs, fordi det kan være nyttigt - tør og betændt bark giver en behagelig for mennesker, men dødelig for myg og andre insekters smag. Afkog af ung bark hjælper med at behandle malaria og dysenteri.

I traditionel medicin bruges knuste frugtfrø til at hjælpe med at fjerne lus, fungere som et ormenhindrende middel og reducere feber.

Derudover hjælper frugterne med at forbedre søvn, forbedre hukommelsen og hjernens funktion. Absolut langsat er en eksotisk frugt, der er værd at prøve. Det har en fantastisk kombination af smag og sundhedsegenskaber.

Skader fra langsat

Langsat bør ikke indtages af diabetikere. Andre mennesker bør ikke overdrive det, fordi det kan føre til nogle negative konsekvenser.