Et Berusende Stof Blev Fundet I Native Lutenitsa

Video: Et Berusende Stof Blev Fundet I Native Lutenitsa

Video: Et Berusende Stof Blev Fundet I Native Lutenitsa
Video: Лютеница ( Lyutenitsa ) – вкусна традиция 2024, September
Et Berusende Stof Blev Fundet I Native Lutenitsa
Et Berusende Stof Blev Fundet I Native Lutenitsa
Anonim

I undersøgelsen af aktive brugere af lutenica i det indenlandske markedsnet blev der fundet et mærke af lutenitsa, der indeholdt stoffet oleamid - et berusende element, der virker på kroppen ligesom marihuana.

Oplysningerne blev bekræftet af Dr. Sergey Ivanov fra Center for Food Biology, hvor testene med den bulgarske lyutenitsa blev udført.

Oleamide er en organisk forbindelse af oliesyre, som kroppen selv producerer naturligt, når man drømmer. Indtagelse af oleamid aktiverer processer, der får os til at falde i søvn, og receptorer er de samme, der påvirker marihuana.

Syntetisk oleamid anvendes som smøremiddel eller korrosionshæmmer. Det har vist sig, at oleamid kan lække fra polypropylenplast, som bruges til at pakke forskellige typer mad og drikkevarer.

Ifølge Dr. Ivanov var indholdet af oleamid i lyutenitsa imidlertid for højt til at komme dertil ved et uheld.

Bulgarsk lutenitsa
Bulgarsk lutenitsa

Aktive brugere siger, at de ikke har ret til at afsløre mærket af lutenitsa, hvor stoffet blev fundet, men de har allerede sendt et signal til Sofia District Anklagemyndighed inden ferien.

Lutenitsa, der er gyldig indtil 22. februar, er endnu ikke trukket tilbage fra markedet, fordi der ikke er noget juridisk grundlag for det, rapporterer Bulgarian National Radio.

Formanden for aktive forbrugere Bogomil Nikolov mener, at stoffet med en koncentration på mellem 0,1 og 1% sandsynligvis stammer fra maskinsmøring under produktionen.

Selvom oleamid har berusende egenskaber, er det ikke officielt opført i lægemiddelregistret.

Aktive brugere nægtede at afsløre mærket, men en btv-undersøgelse viste, at lyutenitsa blev produceret i et værksted nær byen Perushtitsa.

Anbefalede: