Folkemedicin Med Viburnum

Video: Folkemedicin Med Viburnum

Video: Folkemedicin Med Viburnum
Video: Чудо-озеро Тайменье /Горный Алтай 2021. Катунский заповедник (Lake Taimen /Mountain Altai) /Katunsky 2024, September
Folkemedicin Med Viburnum
Folkemedicin Med Viburnum
Anonim

Planten viburnum, også kendt som rogn eller fe træ, er almindelig i Bulgarien og er meget brugt i folkemedicin. Det vokser mest i skovklædte bjergrige områder, og det er godt for alle at have tørret viburnum til rådighed.

Kalina bruges i folkemedicin som afføringsmiddel, antirheumatisk og vanddrivende virkning. Plantens frugter bruges hovedsageligt, som kan bruges til væskeretention i kroppen, nyresygdom, tarmkatarr, dysenteri, diarré, leverproblemer og mere.

Viburnum er en høj busk, der har en glat grågrøn bark. Dens blade er grønlige, den øverste del er mørkere og den nederste del er grålig. Om efteråret bliver de røde.

Viburnum blomster, som også kan bruges i folkemedicin, er hvide i farve. De har den samme effekt som frugterne af urten, men med en meget mindre udtalt effekt.

Urtens blade kan bruges til hudsygdomme, og hvis de knuses, mens de stadig er friske, bruges de i folkemedicin som en komprimering til forstuvning eller hævelse.

Rowan
Rowan

Viburnum det høstes, så snart dets frugter modnes. Dette sker om efteråret, normalt mellem august og september. Frugterne tørres i skyggen eller i en speciel tørretumbler, og temperaturen i den skal indstilles til 70 grader Celsius. Den maksimalt tilladte fugtighed er 11%. Når frugterne er helt tørre, pakkes de i papirposer, som lukkes tæt og opbevares på et tørt og mørkt sted.

Viburnum-frugter er rige på C-vitamin, tanniner, sukker, vinsyre, æblesyre og citronsyre, pektin og mere.

Du kan fremstille viburnum til at drikke som følger: Knus 1 spiseskefuld tørret frugt, som du koger i 5 minutter i 500 ml vand og drikker af afkoket 1 glas vin før måltiderne 3 gange om dagen.

Bladene og blomsterne kan også bruges til at lave et afkog, men du lægger 2 spiseskefulde af urten i 400 ml. vand. Drik også 1 glas vin 3 gange om dagen før måltiderne.

Anbefalede: