Kokum - Erstatningen For Kakaosmør

Video: Kokum - Erstatningen For Kakaosmør

Video: Kokum - Erstatningen For Kakaosmør
Video: Må ikke se dem, der er på en diæt! Lækker sund chokolade med kokosolie! ENKEL OPSKRIFT! 2024, September
Kokum - Erstatningen For Kakaosmør
Kokum - Erstatningen For Kakaosmør
Anonim

Kokum er et træ, hvis frugt er meget brugt til madlavning såvel som til farmaceutiske og industrielle formål. Den dyrkes i de vestlige kystregioner i det sydlige Indien og findes sjældent uden for dette område.

Indeholder B-kompleks, vitaminer som niacin, thiamin og folsyre. De indeholder også højt C-vitamin og er en god kilde til magnesium og kalium. Friske lyse røde frugter blandes med sukker og laves til lyserød squash, som tappes til salg.

Kokum sirup fortyndes med vand og bruges som en forfriskende drink.

For det meste sælges Kokum-frugter tørrede. De ser ud som tørret bark med en mørk lilla til sort farve og er klæbrige ved berøring. Når de tilsættes til mad, giver de den en lyserød-lilla farve og en sød-sur smag. De føjes ofte til supper, fiskeretter, grøntsagsretter og mere.

Kokum har de samme kvaliteter som tamarind. Frugtkoncentrat bruges også til at fremstille den berømte lyse røde muslimske drink Sherbet.

Kokum frø indeholder 23-26% olie, som forbliver fast ved stuetemperatur, fordi det har et højt smeltepunkt (34-40 ° C) og indeholder op til 60-65 procent mættet fedtsyre. Olien smelter let ved hudkontakt.

Det er af denne grund, at det ofte bruges i stedet for kakaosmør. Denne kvalitet gør det til et ideelt valg til kosmetik og konfekture.

Kokum-olie har en ikke-fedtet struktur og absorberes let af huden. Da det ikke er let at oxidere og indeholder E-vitamin, er denne olie et meget populært tilsætningsstof i cremer og lotioner.

I konfektureindustrien bruges det hovedsageligt til produktion af chokolade på grund af dets høje smeltepunkt, og slik bliver slik egnet til varmere klimaer.

Hydroxycitric acid (HCA) er en af komponenterne i Kokumsom er kendt som en fedtmorder. Det har den funktion at undertrykke syntesen af fedtsyrer i kroppen og forårsage vægttab. Undersøgelser viser, at HCA undertrykker appetitten.

Anbefalede: