Bevist! Der Er En Dobbelt Standard Inden For Mad I Vores Land Og I Vesteuropa

Bevist! Der Er En Dobbelt Standard Inden For Mad I Vores Land Og I Vesteuropa
Bevist! Der Er En Dobbelt Standard Inden For Mad I Vores Land Og I Vesteuropa
Anonim

Efter flere ugers undersøgelse af fødevareprodukter, der sælges i vores land og deres ækvivalenter i Vesteuropa, er det bevist, at der er en dobbelt standard inden for mad i både kvalitet og pris.

Det bulgarske agentur for fødevaresikkerhed sammenlignede chokoladeprodukter, læskedrikke, juice, lokale og mejeriprodukter samt babymad.

Testene afslørede 7 signifikante forskelle - i juice, babymad, lokale produkter og mejeriprodukter. Der blev ikke rapporteret om nogen forskel for de øvrige 24 produkter.

Men mens jeg i Tyskland drikker 100% frugtsaft, indeholder det samme produkt i vores land 97% juice og 3 masser. I babymad blev der fundet en forskel i indholdet af rapsolie. I Tyskland er det 1,3%, og i vores land - 0,9%. Der er også en forskel i protein i mad.

For lokale produkter i dem, der sælges på vores markeder, blev et højere vandindhold registreret. Dr. Lubomir Kulinski fra BFSA forklarede, at vores kød tilsyneladende ikke fik lov til at tørre godt.

Funkfurters, pølser og salamier er blevet undersøgt, og det er bevist, at de i Tyskland spiser renere kød end os.

Fødevarestyrelsen siger dog, at de produkter, hvor etiketten siger 100% kød, er sande.

Den største rapporterede forskel, som BFSA fandt, var i tysk og bulgarsk ost. I Tyskland ser osten bedre ud, er smagere og har aroma af mælk, mens vores er fortyndet med vand.

En rapport skal udarbejdes af ekspertgruppen, der gennemførte forskningen, som vil blive præsenteret for landbrugsministeren Rumen Porojanov. I september vil testene blive drøftet på et højt niveau i Europa-Parlamentet.

Anbefalede: