Passionsfrugt

Indholdsfortegnelse:

Video: Passionsfrugt

Video: Passionsfrugt
Video: Passionfruit 2024, September
Passionsfrugt
Passionsfrugt
Anonim

Passionsfrugt / Passiflora edulis / er en type klatreplante af familien Passionflower. Passionsfrugter stammer fra Brasilien, Paraguay og det nordlige Argentina. Planten blomstrer i blå, gul, rød og mange andre farver. Formeres med blomster og stiklinger. De fleste af os har kun prøvet smagen af passionsfrugt fra naturlige juice, men få har prøvet selve frugten. Og bestemt er frugten værd at prøve.

Navnet på passionsfrugt stammer fra det indiske ord "marau-ya" og betyder bogstaveligt "frugt, der kan spises i et åndedrag." Fra latin betyder "passio" lidelse, hvorfor lidenskabsfrugt ofte kaldes martyr. Fra engelsk betyder "passion fruit" "fruit of passion".

Frugten passionsfrugt den har en rund, let oval form og en meget saftig inderside fyldt med frø. Farven på den lækre frugt varierer fra mørk lilla til lysegul eller græskar. Det har en bestemt aroma, der ligner moskus. Smagen er sød og syrlig. Lilla passionsfrugt dyrkes i troperne og subtroperne og i mindre mængder i Sydafrika, Kenya og Australien.

Dens indre er meget mere duftende og har et højere saftindhold end gul. Den gule passionsfrugt vokser i varme tropiske områder som Hawaii, Brasilien og Sri Lanka. Den er større end lilla og indeholder tre gange mere provitamin A. På den anden side gul passionsfrugt har et højere syreindhold og er derfor ikke særlig egnet til direkte forbrug.

Kemisk sammensætning af passionsfrugt

Passionsfrugts kemiske sammensætning inkluderer naturligt serotonin, alkaloider, glycosider, flavonoider / chrysin /, maltol, apigenin, aribin, alfa-alanin, citronsyre, coumarin, glutamin, harman og harmalin, passionsblomst, pektin, phenol, pheno, sitosterol, sigmasterol og andre.

Passionsfrugt er rig på vitamin A, C og B-vitaminer. Mineraler, der er meget godt repræsenteret, er kalium, jern, fosfor og magnesium, niacin, phenolsyre, fotokemikalier, flavonoider og andre.

Passionsfrugt
Passionsfrugt

100 g passionsfrugt indeholder 17 kcal, 2 g protein, 2 g fiber, 5 g kulhydrater, 0,3 g fedt.

Udvælgelse og opbevaring af passionsfrugt

Vælg store, sunde og tunge frugter. Du vil genkende passionsfrugten ved dens farve - lilla, rød eller gul. Hvis frugten er grøn, betyder det, at den ikke modnes godt, og du skal lade den modne ved stuetemperatur.

Som allerede nævnt, lilla passionsfrugt er mere duftende, mens gul har et højt syreindhold, så hvis du kan købe lilla. Passionsfrugter opbevares i køleskabet i op til en uge.

Passionsfrugt i madlavning

Passionsfrugt er en frugt, der er egnet til direkte forbrug. Skær i halve og skrab kødet med en lille ske. Ud over direkte forbrug er passionsfrugt velegnet til fremstilling af naturlig juice, frugtsalater, cocktails, marmelade, gelé, is og andre desserter. Passionsfrugt giver en eksotisk og meget original smag til kylling og svinekød samt fisk. Så vær ikke bange og eksperimenter.

Passionsfrugt kan tilsættes yoghurt - så du får en lækker og meget sund morgenmad. Hvis du vil lave juice af passionsfrugt, halver frugten, skrab indersiden og mos derefter. Til sidst sil blandingen gennem en sigte og nyd smag og sundhedsegenskaber.

Passionsfrugt
Passionsfrugt

Fordele ved passionsfrugt

Passionsfrugter krediteres med en række sundhedsmæssige fordele. Saften af passionsfrugt er et ideelt middel, der stimulerer fordøjelsen og hjælper med behandling af maveproblemer. Det siges at reducere risikoen for kræft. C-vitamin hjælper vævsregenerering og forhindrer hjertesygdomme, styrker knogler og immunsystem.

Passionsfrugt reducerer astmasymptomer, fordi det blokerer virkningen af histamin. Passionsfrugtfrø indeholder en stor mængde cellulose, takket være, at fordøjelsesprocesserne udføres med succes. Det høje indhold af A-vitamin hjælper med at styrke synet og hjælper kroppen med at eliminere ekstremt farlige frie radikaler.

Passionsfrugter reducerer niveauet af dårligt kolesterol i blodet, sænker blodtrykket og beskytter mod virusinfektioner. Et glas saft fra passionsfrugt inden du går i seng hjælper det med en fuld og fredelig søvn.

Anbefalede: