Kumquat Er Lavet Af Gelé Til Brandy

Video: Kumquat Er Lavet Af Gelé Til Brandy

Video: Kumquat Er Lavet Af Gelé Til Brandy
Video: Кумкваты - неизвестный многим плод. Как микроцитрусы и прочие экзоты.... 2024, September
Kumquat Er Lavet Af Gelé Til Brandy
Kumquat Er Lavet Af Gelé Til Brandy
Anonim

Kumquat er en lille citrusfrugt med en orange farve og rund form. Den vokser på en stedsegrøn busk, der når en højde på tre meter. Det ligner meget en appelsin og har en meget behagelig let syrlig smag.

Interessant, i modsætning til de fleste citrusfrugter, kan kumquat spises direkte med skrællen.

Det er kendt som et symbol på den græske ø Korfu. Der er en overvejende handel med denne frugt, og vi kan få en række tilberedte ting fra kumquat såsom gelé, hjemmelavet syltetøj eller marmelade, endda konjak og likør. Det dukkede der først op efter første verdenskrig, mens det i Kina var kendt af befolkningen allerede i middelalderen.

Måske på grund af dette faktum er kumquat også kendt som kinesisk mandarin. Til dato dyrkes frugten i Florida, Californien, Kina og Japan (hvor den kaldes den gyldne orange).

Kumquat
Kumquat

Kumquat er også rig på næringsstoffer - den indeholder vitamin A, C, D, E, B, calcium, magnesium, fosfor og jern, kobber og zink, magnesium og andre. 100 gram curquat indeholder 70 kcal, 2 g protein og ca. 15 g kulhydrater.

Det bruges også i forskellige typer diæter og diæter. Forbedrer fordøjelsen og giver energi.

Det har også en bred kulinarisk anvendelse. Vi kan forbruge det ikke kun rå og tørret i form af marmelade, gelé, selv et sted de laver likør og brandy. Det har en forfriskende og toning effekt.

Anbefalede: