Monstera - En Blanding Af Eksotiske Smag

Video: Monstera - En Blanding Af Eksotiske Smag

Video: Monstera - En Blanding Af Eksotiske Smag
Video: TRONÇONS MONSTERA VARIAGETA 2024, September
Monstera - En Blanding Af Eksotiske Smag
Monstera - En Blanding Af Eksotiske Smag
Anonim

Hvis du er en ivrig fan af frugt og grøntsager, men ofte hører om nyt og ukendt for dig, skal du ikke blive overrasket - verden er fuld af overraskelser. Her vil vi introducere dig til en frugt, der dog mere sandsynligt er kendt af elskere af prydplanter end af en amatørkok.

Monstera er en plante, der vokser i et fugtigt og skyggefuldt miljø. Det findes mest i regnskoven omkring Mexico og Colombia. Den optimale temperatur for dens udvikling, og for at planten får en god høst, er mellem 20 og 30 grader Celsius.

Frugterne er ekstremt velsmagende og saftige, og det menes, at dette er en af grundene til at navngive det på denne måde - oversat fra det latinske "monstrum" - "monster" eller uhyrligt lækkert. I Palermo er denne frugt kendt som "Lion's Paw".

Når du ser det, er den første tilknytning, du laver, med en majskolbe, som dog er dækket af mange flager. Monsterets længde er ca. 25 cm, og selve planten kan nå imponerende 20 m i højden.

Når du har fjernet skalaerne, kan du forbruge dens indvendige, som er blød og ligner grød, der kombinerer smag af banan, mango og ananas. Du kan se, om en frugt er moden, hvis du lugter en ubehagelig skarp lugt efter fjernelse af skalaen.

Men hvis frugten ikke er klar til at spise, og du har besluttet at prøve det, skal du huske på, at det i nogle tilfælde fungerer som et stærkt allergen, og du kan få alvorligt udslæt eller ondt i halsen.

Ud over rå kan monsteret spises kogt eller stegt i forskellige desserter og gelé samt til fremstilling af mel og alkohol. Det er ekstremt rig på C-vitamin og calcium. Langvarig opbevaring i køleskab anbefales ikke.

Hvis du har besluttet at prøve denne interessante frugt, er det bedst at spise den så hurtigt som muligt efter køb.

Anbefalede: