Store Kokke: Nobu Matsuhisa

Video: Store Kokke: Nobu Matsuhisa

Video: Store Kokke: Nobu Matsuhisa
Video: Chef Nobu Matsuhisa Introduces his final cookbook, “World of Nobu” 2024, September
Store Kokke: Nobu Matsuhisa
Store Kokke: Nobu Matsuhisa
Anonim

Nabuyuki Matsuhisa eller Nobu, som han er bedre kendt, er en verdenskendt kok, der vinder popularitet takket være sit fusionskøkken, der kombinerer traditionelle japanske retter med peruvianske og argentinske ingredienser.

Den berømte restauratør blev født i 1949 i den japanske by Saitama. Nobu voksede op i Japan, hvor han arbejder som assisterende kok på forskellige sushi-barer i Tokyo. Han blev derefter inviteret til at arbejde i Lima, hovedstaden i Peru. Efter den klassiske skole for japansk køkken stødte han på en ny kultur og mange ukendte ingredienser, som senere hjalp ham med at skabe sin innovative kulinariske stil.

Efter tre år i Peru fortsatte han sin karriere i Buenos Aires og vendte derefter tilbage til Japan. Til sidst bosatte han sig i Los Angeles, hvor han åbnede sin første restaurant i januar 1987 Matsuhisa.

Restauranten blev populær næsten umiddelbart efter åbningen. Samme år rangerede Nobu stolt blandt de ti bedste kokke i verden ifølge Food & Wine Magazine. Hans retter, herunder blækspruttepasta i hvidløgssauce, stegt torsk, sashimi-salat og tigerrejer, har vundet den højeste hæder for opfindsomhed og upåklagelig udførelse.

I august 1994 åbnede Nabuyuki Matsuhisa i partnerskab med skuespilleren Robert De Niro og restauratøren Drew Neporen en restaurant i New York - Tribeca. Det er indrettet i stil med en "japansk landsby" af den berømte indretningsarkitekt David Rockwell. Interiøret er lavet af alle naturlige materialer - trægulve, flodstenmur og birkemøbler.

Nobu Matsuhisa
Nobu Matsuhisa

Restauranten fik igen godkendelse fra kritikere og det kulinariske samfund. I den periode, hvor den blev etableret, opfattes restauranten som et ægte fænomen, fordi takket være det blev New York bekendt med et mere ukonventionelt syn på sushi-kultur.

Nobu lægger al sin opfindsomhed og sjæl i at lave de små risbider. Kokken udelader vigtige ingredienser som rå fisk og wasabi, og i stedet tilføjer sennep, egyptiske krydderier og chili. Med denne eksperimentelle tilgang klassificeres restauranten Tribeca som den mest atypiske japanske restaurant.

Nobu siger selv, at madlavning er en proces, der minder om musik, kunst og biograf - planlægning, forberedelse og udførelse. Forskellen er, at restaurantbranchen er i fuld overensstemmelse med kundernes smag.

Mange mennesker tæt på kokken synes, at han afslører for mange hemmeligheder fra sit køkken, men det generer slet ikke den berømte kok, fordi han mener, at alle kan kopiere opskrifter, men ingen kan kopiere hans hjerte.

Anbefalede: