Slik På Latin Betyder Medicin

Video: Slik På Latin Betyder Medicin

Video: Slik På Latin Betyder Medicin
Video: Кованые диски СЛИКИ slik на Ладу Гранта R15 2024, September
Slik På Latin Betyder Medicin
Slik På Latin Betyder Medicin
Anonim

Ordet, der betyder slik på latin, oversættes faktisk som tilberedt medicin. De første slik dukkede op i Egypten. Da sukker ikke var kendt på det tidspunkt, blev datoer og honning brugt i stedet.

I øst blev slik lavet af mandler og figner, og i det gamle Rom blev valnødder kogt med valmuefrø og honning og drysset med jordnødder. I det gamle Rusland blev slik lavet af honning og ahornsirup.

I det sekstende århundrede var chokolade især populær i Europa, som blev tilskrevet magiske og helbredende egenskaber. Naturligvis var disse forventninger ikke berettigede, og derefter begyndte chokolade at blive betragtet som kilden til al ulykke.

På det tidspunkt blev det antaget, at hvis en kvinde fødte en sort baby, skyldtes det chokolade. Hanrejene troede ikke engang, at det kunne være noget andet.

De mest romantiske slik er dem fyldt med jordbærcreme, siger psykologer. Faste mennesker foretrækker mest slik med beruset kirsebær.

Angstige og indadvendte mennesker elsker slik med valnødssmag eller drysses generøst med malede valnødder. Kreative natur smelter væk fra kokosaromaen og smagen.

Slik
Slik

De mest berømte slik er praliner. De blev opfundet i 1663. De var specielt beregnet til den franske ambassadør i Tyskland. Den største æske slik blev oprettet af Master Food-firmaet og indeholdt 800 kg slik.

Det største slik er 1,68 meter højt og vejede 633 kg. Det var en gelébjørn, der tørrede i cirka to uger og derefter blev poleret til en glans.

Den mest plads slik blev skudt i 1995 ombord på Mir rumstation. De mærkeligste slik i verden er de finske. De er sure, men uden et gram sød smag, salt - til øl og endda med en smag, der minder om olie.

Anbefalede: