Kostzone

Kostzone
Kostzone
Anonim

Zonen er ifølge sine tilhængere, hvor en person føler sig vågen, udhvilet og fuld af energi - en del af forudsætningerne for vellykket vægttab. Eller så siger professor Barry Sears - grundlæggeren af denne diæt og forfatter til bogen Entering the Zone.

Professoren har brugt mere end 20 år på at undersøge og undersøge den mad, vi spiser, og dens virkning på hormonniveauet i kroppen.

Selve diætens navn, Zone, kommer fra det faktum, at der faktisk er et område, hvor hormoner er i perfekt balance. På denne måde kontrolleres og reduceres cellebetændelse, hvilket er hovedårsagen til kroniske sygdomme og ophobning af ekstra pund.

Zonkosten anbefaler ikke en reduktion i kalorieindtaget, men ændringer i madens kvalitet, dvs. kalorier skal komme fra passende fødekilder.

- Tilstedeværelsen af små mængder protein i hver servering (omtrent på størrelse med en palme eller et kyllingebryst) og i hvert måltid mellem hovedmåltiderne (en gang sent på eftermiddagen og en gang sent på aftenen)

- Egnede kulhydratfødevarer dobbelt så store som en portion protein - dette inkluderer grøntsager og bælgfrugter, fuldkorn og mere frugt.

Kostzone
Kostzone

Mejeriprodukter er ikke forbudt, selvom bogen bruger lidt tid til dem - for at forklare, hvor hurtigt de hæver blodsukkeret. I stedet for at indtage æggehvider og erstatninger anbefaler Zonen at spise hele æg.

Hun anbefaler også at begrænse et minimum til mættede fedtstoffer - på bekostning af umættede - oliven, olivenolie, avocado, smør, som anbefales i overflod.

Visse kulhydratfødevarer er forbudt, fordi de frigiver glukose for hurtigt: brød, pasta, ris, korn og andre lignende stivelser, hvilket adskiller sig meget fra de klassiske kostanbefalinger, hvor over 50% af kalorierne skal opnås fra kulhydratkilder.

Kosten i henhold til zonen skal være en kombination af små mængder bløde proteiner (proteiner) i hver portion plus hovedsageligt vegetabilske fedtstoffer og kulhydrater fra grøntsager og frugter med højt fiberindhold.

Det anbefalede forhold mellem kulhydrater, proteiner og fedt er henholdsvis 40:30:30, hvilket ifølge forfatteren af kosten er genetisk bestemt for, at den menneskelige krop fungerer korrekt.