Hvordan Man Laver Parmesan

Video: Hvordan Man Laver Parmesan

Video: Hvordan Man Laver Parmesan
Video: Sådan laver man vingummi 2024, September
Hvordan Man Laver Parmesan
Hvordan Man Laver Parmesan
Anonim

Den mest berømte italienske gule ost er parmesan. Det tilsættes til forskellige retter, men bruges mest til drys af spaghetti.

Du kan også lave parmesan derhjemme. Du har brug for en stærk opløsning af salt, 16 liter frisk mælk, helst hjemmelavet mælk, hvoraf halvdelen skal malkes natten før og den anden halvdel om morgenen.

Du har også brug for parmesan gær. Skum mælken fra aftenmalkningen. For at gøre dette skal du koge mælken og tilsætte lidt kogende vand.

Fjern halvdelen af cremen, der vil stige til overfladen. Bland derefter den resterende mælk med mælken fra morgenmalkningen uden at skumme den af.

Varm mælkeblandingen til 34 grader - til dette skal du bruge et specielt termometer. Du bør ikke opvarme mælken til en højere temperatur.

Pasta
Pasta

Tilsæt parmesangær meget forsigtigt, og efter ti minutter får du en tyk blanding. I mangel af parmesangær tilsættes gul gær.

Straks derefter opvarmes blandingen til 55 grader. Fjern den dannede valle, og lad den fremtidige parmesan koge i cirka en time. Fjern derefter fra varmen, og lad den stå i seks til syv timer.

I løbet af denne tid bør parmesanen ikke berøres eller flyttes. Det er bedst at dække det med noget og lade det være.

Overfør derefter parmesan til en træform, og lad den være fastspændt i et par dage. Sæt derefter parmesan i en stærk saltopløsning med vand og lad den stå i fem dage.

Lad parmesan gennemblødt i salt i kulden, hvor den skal opholde sig i et helt år. Smør det lejlighedsvis med olie, og vend det, så det ikke kun ligger på den ene side.

Jo længere parmesan er ældet, jo rigere bliver smagen.

Anbefalede: