Blomkål Beskytter Maven

Video: Blomkål Beskytter Maven

Video: Blomkål Beskytter Maven
Video: Inositol Health Benefits 2024, September
Blomkål Beskytter Maven
Blomkål Beskytter Maven
Anonim

Blomkål betragtes med rette som en af de mest værdifulde grøntsager. Den indeholder meget protein, fosfor, kalium, calcium, jern, magnesium, vitamin C, PP, B1, B2, B3.

Det absorberes let af kroppen, hvilket er især vigtigt for folk, der følger diæter. Ernæringseksperter anbefaler det til fedme, diabetes, hjerteproblemer, mavesår, gastritis, forstoppelse og andre problemer. Men ved kronisk nyresvigt bør blomkål udelukkes fra menuen på grund af den store mængde protein.

Denne grøntsag indeholder cellulose, som har en meget delikat struktur og derfor let absorberes af kroppen. Næsten halvdelen af de kvælstofholdige stoffer i blomkål er letfordøjelige proteinforbindelser, så det absorberes bedre af menneskekroppen end alle andre typer kål.

Af denne grund vil din mave aldrig svulme op, hvis du foretrækker blomkål frem for almindelig kål, som generelt er en nyttig, men tung mad.

Det vigtigste i blomkål er, at det tager meget lidt tid at forberede sig. For at smagen skal være sart og for at blomkålen smelter i munden, skal den koges i en stor mængde saltet vand.

Fordele ved blomkål
Fordele ved blomkål

Hvis du koger det hele, skal det ikke koge i mere end femten minutter, og hvis det rives i blomsterstande, tager det ikke mere end fem minutter at lave mad. Du kan tilføje frisk mælk til vandet for at holde grøntsagerne hvide.

Da nogle af de gavnlige stoffer i blomkål ekstraheres fra det vand, det koges i, er det bedre at bruge bouillon til at fremstille suppe i stedet for at smide den væk.

Du kan overraske dine gæster ved at tilberede en blomkålsalat. Riv det i blomsterstande, kog det, krydre med saft af citron og olivenolie.

Varm hors d'oeuvre opnås ved finhakning af 200 g blomkål, mos 100 g hytteost, rist 100 g gul ost og bland det hele med to æg. Hæld i en gryde og bag i 25 minutter.

Blomkålsuppe tilberedes af 200 g blomkål, en halv liter mælk, et hundrede gram smør, to teskefulde smør, persille og krydderier efter smag. Blomkål er opdelt i blomsterstande, hældt med kogende vand, krydret og stuet indtil den er klar i olien.

Skær persille i små stykker og bland melet i noget af mælken. Mos den afkølede blomkål, tilsæt mel og mælk, rør, tilsæt den resterende mælk, rør og kog på svag varme. Drys inden persing med servering.

Anbefalede: