De Mest Populære Retter Fra Det Mexicanske Køkken

Indholdsfortegnelse:

Video: De Mest Populære Retter Fra Det Mexicanske Køkken

Video: De Mest Populære Retter Fra Det Mexicanske Køkken
Video: Fyldte blæksprutter - to lækre fyldninger | Alle finesser ved madlavning af lækker blæksprutter 2024, September
De Mest Populære Retter Fra Det Mexicanske Køkken
De Mest Populære Retter Fra Det Mexicanske Køkken
Anonim

Mexicansk mad er utvivlsomt en af favoritterne hos mange gourmeter rundt omkring i verden, og det er ingen tilfældighed. Det er kendetegnet ved sit uimodståelige udvalg af forskellige krydderier og farver, og retterne er unikt lækre. Ligesom ethvert køkken, så i Mexicansk køkken har traditionelle retterat alle skal prøve mindst en gang i deres liv.

Se i de følgende linjer de mest populære retter fra det mexicanske køkken:

1. Chilakiles

Vores appetitvækkende Mexicansk fristelse starter med de duftende chilakiles, som er en meget populær skål. Det kombinerer de søde noter af majs tortillas, da alt kombineres harmonisk med rød eller grøn sauce efter ønske. Det kan siges, at dette er den mexicanske tærte, de elsker, og denne skål ville være ønsket selv i vores breddegrader.

2. Enchiladas

Enchiladas er en traditionel ret i mexicansk køkken
Enchiladas er en traditionel ret i mexicansk køkken

Der er næppe en person, der ikke har hørt om dette kulinariske fyrværkeri af smag. Fadet er igen i kategorien de klassiske mexicanske fristelser. Påfyldningen af selve enchiladas kan være helt forskellig, såsom forskellige typer kød, kartofler, dine yndlingsgrøntsager, bønner og ost. Selvfølgelig kan du selv her ikke undvære krydrede saucer, som er din favorit et særpræg ved det mexicanske køkken.

3. Tostadas

Sprøde og meget duftende tostadas er en af de mest foretrukne kulinariske retter hos mange mexicanere, og de falder igen i kategorien traditionelle retter til dette land. Som de to ovenstående er her igen hovedingrediensen majs tortilla, og fyldet kan være forskelligt: creme fraiche, svinekød, bønner, salat, løg, ost og de mest foretrukne krydrede saucer af mexicanere.

4. Tamales

Skålen er helt anderledes, og dens måde at servere på er bestemt ikke standard. Pak det i et blad, fjern det lige før du spiser. Fyldningen her kan være ret varieret, men standarden er kød, forskellige grøntsager og selvfølgelig ris. Alt dette er godt krydret med chilisauce, og varm peber tilsættes på siden.

5. Tacos Al Pastor

Vi kunne ikke lade være med at inkludere favorit tacos fra mexicanere, men også af mange mennesker rundt om i verden generelt. Skålen er en af de mest populære og tilhører den såkaldte traditionelle. Sammenlignet med køkken fra Balkan vil vi sammenligne det med vores yndlingsdoughnuts, da kødet her normalt er svinekød. For variation tilføjes forskellige grøntsager, og alt kan drysses med chilisauce, hvis det ønskes, samt aromatiseret med citronsaft.

6. Ambassadør

Denne skål er utrolig velsmagende og kan helt sikkert høre til gruppen af Mexicanske fristelser fra det traditionelle køkken. Dette er faktisk deres klassiske suppe med svinekød, majs, hvidløg, noget frisk kål og løg, en favorit blandt alle mexicanere. Traditionelt serveres skålen varm, og den kan være i forskellige variationer, nemlig grønt, hvidt eller rødt salt.

7. Chiles en nogada

En af de mest lækre delikatesser ved traditionelt mexicansk køkken er chiles en nogada. Selv serveringen i sig selv er unik i sig selv, og når du prøver det, vil du føle, hvordan alle ingrediensernes smag afsløres gradvist. Drys med en særlig valnøddesauce, da alt er dekoreret med granatæblefrø og frisk persille. Da skålen inkluderer farverne på det mexicanske flag, betragter beboerne det som en af de mest patriotiske retter i landet.

8. Guacamole

Gucamole er en vigtig del af det mexicanske køkken
Gucamole er en vigtig del af det mexicanske køkken

Hvis du har besluttet at besøge Mexico, skal du også prøve denne skål. Den er baseret på avocado, der er lavet til en puré og tilsat tomater, lime, hvidløg, chili, koriander og basilikum. I dag er guacamole så populær, at det ikke kun er blevet del af det mexicanske køkken, men også af det amerikanske køkken.

9. Elote

Som du måske har gættet, kombinerer mexicansk køkken dygtigt majs i forskellige variationer. Denne skål er ingen undtagelse, i hvilket tilfælde den er aromatiseret med creme fraiche, lidt lime, smør og mayonnaise. Hvis du elsker majs, skal du helt sikkert prøve denne version af dets tilberedning i Mexico.

10. Quesadilla

Vores farverige tur gennem de kulinariske kreationer af traditionelt mexicansk køkken du kan ikke undvære denne skål. Som de fleste af jer ved, er dette en majs tortilla, og fyldet kan være forskelligt: svampe, grøntsager, kød, avocado, bønner og mere. Kødet kan være andet, ofte ved hjælp af kalkun.

Hvis du har besluttet, at dit næste turistmål vil være Mexico, bør du utvivlsomt ikke kun nyde dets naturlige skønhed, men også de traditionelle kulinariske fristelser, det giver. Alle gourmeter og elskere af skarpere retter vil helt sikkert sætte pris på alle de mexicanske kulinariske fristelser.

Anbefalede: