De Mest Populære Retter Fra Det Norske Køkken

Video: De Mest Populære Retter Fra Det Norske Køkken

Video: De Mest Populære Retter Fra Det Norske Køkken
Video: 3 lækre tyrkiske retter! - Ahmarni's Køkken 2024, September
De Mest Populære Retter Fra Det Norske Køkken
De Mest Populære Retter Fra Det Norske Køkken
Anonim

Norge er et land, hvor fisk æres. De mest almindelige retter er sild, tilberedt på forskellige måder, torsk, hellefisk og pighvar. Denne forberedelsesmetode er forblevet fra vikingerne, der tog et clipfix, når de tog på jagt og lange sejladser. Alligevel er den mest berømte norske fisk laks. Her betragtes det som det bedste i verden.

I århundreder har den gennemsnitlige nordmand spist fisk, kød, brød, mælk, smør og ost, kartofler og sild.

Traditionerne med de såkaldte Kontinentalt køkken kom ind i byerne i det nittende og tyvende århundrede, da de begyndte at blive brugt til madlavning af vin, krydderier og nye produkter. Moderne norsk køkken er en blanding af jagtretter med fisk og vildt, almindelig gård mad og kontinentale traditionelle retter.

Det er karakteristisk for deres grøntsager, at de kan lide at marinere dem. Oftest tilbereder de på denne måde rødbeder, der skæres i terninger og dækkes med eddike, sukker og fedter.

En af deres mest almindelige salater er norske fjorde, som inkluderer agurker, creme fraiche, rødløg, vinaigrette, dressing og kogt æg.

Sild, der kaldes havsølv, er i dag lige så dyr som andre fisk, men var engang den billigste og mest overkommelige fisk i Norge; hendes tilstedeværelse ved bordet var konstant.

Labskaus
Labskaus

Til jul tilbydes lutefisk - tørret torsk, gennemblødt i en opløsning af kaustisk sodavand og serveret med svinegreve og stuvede ærter. Ifølge et ordsprog kan fisk lide at svømme selv i maven, så fiskeretter serveres traditionelt med meget øl.

Det mest almindelige kød er fårekød. Det bruges til at tilberede stegt kød med kål og kogte kartofler, røget ben (fenalor) og juleskålen Pinekyot (lammeribber).

Der er nok vildt i skovene - patridges, hjorte, elge og andre. Dyrekød spises kun på helligdage og i restauranter, da tilberedningen er meget tidskrævende og kræver specielle færdigheder.

Til dessert ved særlige lejligheder laver de riscreme. En anden favorit dessert er Pige med en slør. Bagte og skrællede æbler smadres for det. Drys knust smørkiks på en række æblepuré. Top med flødeskum.

Tilsæt derefter æblepuré, kiks og så videre, indtil ingredienserne er færdige. Kagen kan spises med det samme eller efter at have stået i fryseren og omdannes til en iskage.

Tjek nogle gode opskrifter, der kommer fra Norsk køkken: Norsk laks og rejesalat, norsk Bolle-brød, norsk hørfrøbrød, norsk fiskesalat.

Anbefalede: