Hvordan Man Laver Pizzadej

Video: Hvordan Man Laver Pizzadej

Video: Hvordan Man Laver Pizzadej
Video: Sådan former du en pizzadej med hænderne. 2024, September
Hvordan Man Laver Pizzadej
Hvordan Man Laver Pizzadej
Anonim

Afhængigt af dine præferencer kan du tilberede forskellige typer pizzadej. Normalt tilberedes pizzadej af 2 teskefulde mel, 200 gram smør eller margarine, 1 spsk sukker, 2 spsk vodka, en halv teskefuld salt, 2 æg.

Sigt melet i en bunke og lav en brønd i det. Sæt det blødgjorte smør, salt, sukker, vodka og piskede æg i det. Ælt dejen, dann en kugle ud af den, og lad den hvile i fyrre minutter.

Lækker pizza opnås med butterdej, tilberedt af dig selv. Du har brug for 4 teskefulde mel, 2 teskefulde vand, 500 gram smør eller margarine, 4 teskefulde mel, 16 dråber citronsaft, en halv teskefuld salt, 2 æg.

Hæld vandet og et pisket æg, tilsæt citronsaft og salt. Rør og hæld denne blanding i det sigtede mel. Ælt dejen, indtil den har en tyk konsistens.

Hvis melet absorberer meget vand, tilsæt lidt mere, hvis dejen viser sig at være vandig, tilsæt mel. Ælt dejen i fem minutter, indtil den begynder at adskille sig fra hænderne.

Dej
Dej

Dann en kugle, dæk med et håndklæde og lad den stå i en halv time, så den bliver mere elastisk. Hvis du udskifter en fjerdedel af vandet med vodka, bliver dejen blødere og smagere.

Slå smørret i en skål, så der ikke er klumper. Tilsæt de fire teskefulde mel og bland godt. Dann en flad firkant af blandingen.

Rul dejen ud, så den midterste del er tykkere end dens kanter. Sæt smør kvadranten i midten af dejen, dæk det med dej fra de fire ender for at danne noget som en pakke.

På en overflade drysset med mel, og rul dejen ud i et rektangel, der er ca. en centimeter tykt. Fold dejen i halve og fold den igen.

Dæk med et håndklæde, lad det stå i ti minutter, og rul derefter dejen ud igen til en tykkelse på en centimeter. Fold derefter dejen to gange igen.

Afkøl det i tyve minutter, og fold det igen to gange. Rul derefter dejen ud igen og fold den igen to gange.

Læg det i bagepladen, lav snit med en kniv, og spray kanterne på gryden med vand, så dejen ikke hæver sig for meget i ovnen.

Spred det piskede æg med lidt vand på dejenes overflade, men smør ikke kanterne. Bages i tredive minutter ved en temperatur på 210-220 grader. Fjern ikke gryden under bagning af dejen, da dejen sætter sig.

Anbefalede: