Sådan Opbevares Forskellige Frugter

Video: Sådan Opbevares Forskellige Frugter

Video: Sådan Opbevares Forskellige Frugter
Video: #24 Kimchi - nem opskrift på fermenteret kål | GoCook by Coop 2024, September
Sådan Opbevares Forskellige Frugter
Sådan Opbevares Forskellige Frugter
Anonim

Opbevaring af frugt er især vigtig for at bevare deres kvaliteter. Den bedste opbevaring, der kan bevare deres vitaminer og mineraler så meget som muligt, er i køleskabet i plastikposer. De vaskes ikke på forhånd, men umiddelbart inden de indtages.

Dette gælder især for sarte frugter som jordbær. De placeres uvasket i en glasskål i køleskabet og dækket med perforeret folie, så de ikke koger og rådner. I lang tid bevarer frugterne deres vitaminer ved at fryse i fryseren. Deres holdbarhed der er ikke mere end 10 måneder.

Frugterne kan indtages i vintermånederne, lavet af marmelade, juice og mere. Men ikke kun. Se hvordan:

Drenki. De bruges ofte frugt til syltetøj, støder, kompotter, læskedrikke samt vin. De betragtes som særligt nyttige til al forkølelse og maveforstyrrelser. De kan også opbevares og tørres. Til dette formål anvendes frugterne af både vilde buske og dyrkede planter.

Når kornblomsterne tørres i ovnen, skal temperaturen oprindeligt være omkring 50 grader. Det skal gradvist stige til 70 grader. Når vejret tillader det, er den bedste tørring på et ventileret og skyggefuldt sted.

Opbevaring af blåbær
Opbevaring af blåbær

Torne. Den modne frugt har et højt indhold af glucose, saccharose, pektin og cellulose samt biologisk aktive stoffer. Den mest passende opbevaring af torne er frisk. Frugten plukkes, når den er fuldt moden, men frugten er stadig fast og dækket med en blålig belægning.

Det rengøres for urenheder og blødgjorte frugter. Torne opbevares i et tyndt lag i kasser, placeret i et køligt og ventileret rum. På denne måde kan de opbevares i op til en måned. I løbet af denne periode finder gæringsprocesser sted i frugterne, hvilket resulterer i, at de blødgør, bliver sødere, og deres bitterhed aftager.

Mandler. De kan opbevares i lang tid på grund af deres lave vandindhold. De kræver ikke noget specifikt.

Blåbær. De har rige helbredende og ernæringsmæssige egenskaber, og deres juice stimulerer synet. For at opbevare i lang tid skal de beskyttes mod udtørring. Til dette formål oversvømmes de med vand, og når vejret køler ned, hældes vandet ud, og frugterne lades fryse i kulden. Således holder de deres smag og ernæringsmæssige kvaliteter intakte.

Kastanjer
Kastanjer

Solbær. Det er typisk, at det bevarer sine vitaminer, selv efter langvarig opbevaring. Dette gøres frisk. De høstede frugter placeres i små kasser på 2,5 kg, anbringes i et ventileret køligt rum ved en temperatur på 10-12 grader Celsius.

Så de kan vare op til 2-3 uger. Ved længere opbevaring kan solbær placeres i køleskabet ved en temperatur på 0 grader. Til dette formål anbringes den i krukker, der ventileres hver 4-5 dage i 15-20 minutter.

kastanje. Da det ikke spises rå, koges eller ristes kastanjer. Således hydrolyseres en del af stivelsen til sukker, og de får en sød smag og aroma. Frugterne bruges til at fremstille puréer, pizzafyldninger, pynt til ristet kød såvel som til kager.

Kastanjer opbevares friske. Før opbevaring tørres de på et solrigt og ventileret sted. Hæld derefter i store kasser eller tønder. Lag af tørre kastanjeblade er anbragt mellem dem.

Den bedste opbevaringstemperatur er 2-5 grader. De kan også konserveres uskrællet. Dette gøres ved at blande det med tør sandjord og opbevare det i et køligt og tørt sted. På denne måde kan de forblive intakte fra vejret til foråret.

Generelt kan de fleste frugter opbevares friske og anbringes et køligt sted. Over tid vil de uundgåeligt dog begynde at rådne afhængigt af deres art. Så er de uegnede til forbrug og skal kasseres.

Anbefalede: