Hvor Længe Koger De Forskellige Grøntsager?

Indholdsfortegnelse:

Video: Hvor Længe Koger De Forskellige Grøntsager?

Video: Hvor Længe Koger De Forskellige Grøntsager?
Video: Превосходные БАКЛАЖАНЫ на зиму. Такого Вы еще точно не пробовали! 2024, September
Hvor Længe Koger De Forskellige Grøntsager?
Hvor Længe Koger De Forskellige Grøntsager?
Anonim

Måltider tilberedt af grøntsager tilfredsstiller kroppens næringsstoffer. Vitaminer, mineraler, vegetabilske og mælkefedtstoffer, kulhydrater og proteiner indeholdt i friske grøntsager er en garanti for korrekt ernæring.

Farvestofferne, aromatiske stoffer og aromastoffer i dem vækker appetitten og understøtter fordøjelsen og assimileringen af mad. Grøntsager kan koges, bages, steges eller stuves. Det er bedst at holde det nyttige indhold inde kogte grøntsager.

Kogte grøntsager

Tid til at tilberede grøntsager
Tid til at tilberede grøntsager

Kogte grøntsagsretter har deres egen aroma, smag og struktur. De er krydret med smør eller olivenolie samt forskellige dressinger og saucer. Alle typer kartofler, gulerødder, kål, grønne ærter, grønne bønner, rødbeder, asparges og andre koges.

Alle grøntsager koges saltet i vand. Undtagelser er grønne ærter og rødbeder. I deres tilfælde finder saltning sted efter kogning.

Madlavning kan gøres, hvis grøntsagerne ikke renses for hud eller skræl. Kartofler, gulerødder, rødbeder er blandt dem, der kan koges uden rengøring. De anbringes i koldt saltet vand og koges. Efter tilberedning skal du fjerne huden eller skrælle, mens den stadig er varm.

De grøntsager, der skal rengøres og klargøres til madlavning, er spinat, grønne bønner, ærter, kål og andre. De placeres i kogende vand og kan koges med låget åbent eller dækket.

Hvis forskellige typer grøntsager koges på samme tid, tilføjes de, der koges langsomt først, og resten tilsættes på et bestemt tidspunkt. Derfor er det nødvendigt at vide hvilke grøntsager, hvor længe de skal lave mad skal være klar til denne varmebehandling.

Tid, hvor de forskellige grøntsager koges

Røde rødbeder og tilberedningstid
Røde rødbeder og tilberedningstid

Roer - denne grøntsag er kogt i længst tid. Det tager 40-50 minutter og skal skrælles og rengøres på forhånd. Sæt i kogende vand, der ikke er saltet. Under tilberedningen skal vandet dække grøntsagerne helt. Saltning finder sted, når grøntsagerne er klar til at spise.

Frisk kål - det tager 15-20 minutter at gøre sig klar, efter at den er skåret.

Broccoli - det tager kun 5-7 minutter i en lille mængde vand, hvor salt er blevet tilsat på forhånd. De frosne koges i 10-12 minutter, efter at vandet allerede er kogt.

Blomkål - kræver 10-15 minutter efter opdeling i roser. Hvis du derefter steger, reduceres forberedelsestiden til 7 minutter. Kog frossen kål i 15-17 minutter uden at tø op på forhånd.

Spirer - 5-7 minutter er nok til madlavning, hvis det er frisk og 10-12 minutter, hvis det er frossent.

Gulerødder - de er grøntsager, der er kogte i relativt lang tid, 20-25 minutter. Det er godt at skrælle efter madlavning for at bevare flere af dets nyttige ingredienser.

Tid til at tilberede kartofler og gulerødder
Tid til at tilberede kartofler og gulerødder

Spinat - det er en hurtigkogende grøntsag, den er klar på bare 3 til 5 minutter. Den frosne når beredskab på 3 til 7 minutter efter kogning af vandet.

Græskar - skal koge i 20 minutter for at koge i saltet vand.

Kartofler - har brug for 20-25 minutter, hvis de er hele og ikke-skrællede, og hvis de skrælles og skæres i stykker, er de klar på 15 minutter. Kog i saltet vand.

Grønne bønner - hører også til de grøntsager, der koger hurtigt, i 4-5 minutter, frosne - i 5-7 minutter. Salt under madlavning.

Anbefalede: