De Mest Populære Saucer I Verden

Video: De Mest Populære Saucer I Verden

Video: De Mest Populære Saucer I Verden
Video: Топ-10 самых ВРЕДНЫХ продуктов, которые люди продолжают есть 2024, September
De Mest Populære Saucer I Verden
De Mest Populære Saucer I Verden
Anonim

Saucer er en vigtig del af mange salater, appetitvækkere, hovedretter og desserter. Hvert køkken adskiller sig med sine præferencer for aromaer og smagsoplevelser, men der er også saucer, der har formået at etablere sig i verdens køkken. Her er nogle af dem:

1. Bechamel sauce (Frankrig): Den tilberedes af stegt mel i smør, hvortil der tilsættes frisk mælk og lidt salt. Om ønsket kan citronsaft tilsættes. Sauce passer godt til mange vegetabilske og lokale retter og er bestemt blevet universel.

2. Madeira Sauce (Portugal): Tilberedt af stegt mel i smør, hvortil bouillon, salt og malet sort peber tilsættes. Når saucen er klar, tilsæt et par spiseskefulde Madeira-vin og drys persille over. Det er især velegnet til kødretter samt til fisk og skaldyr.

3. Sojasovs (Asien): Tilberedt af sojabønner og hvedekorn og salt. Den har en meget stærk aroma og en karakteristisk salt smag, hvorfor den kan bruges i stedet for salt. Den er velegnet til både ris og lokale retter, fisk og grøntsager.

Worcester sauce
Worcester sauce

4. Wasabi-sauce (Japan): Den er ekstremt typisk for både Japan og resten af det asiatiske køkken og er lavet af sojasovs, riseddike, myrin, tangkombu, citronsaft og fint revet tørret fisk. Det bruges hovedsageligt til fisk og skaldyr, men kan også bruges til at krydre forskellige salater og appetitvækkere.

5. Worcester Sauce (England): Den er ekstremt populær i Europa og Amerika. Det er en krydret sauce lavet af vineddike fra sort, hvid, cayenne og rød peber, nelliker, taros, tørrede svampe, hvidløg, blomme syltetøj og tomatpuré. Den kan bruges med absolut enhver skål såvel som en tilføjelse til andre saucer, mayonnaise og dressinger.

6. Sofrito Sauce (Spanien): Dette er sandsynligvis den mest anvendte sauce i Spanien, som gennemgår forskellige variationer, men generelt er finthakket løg, der stuves i olie. Du kan tilføje forskellige krydderier til det, og det bruges hovedsageligt til lokale retter, fisk og grøntsager. Du kan tilføje fisk og skaldyr til saucen og næsten altid tilføje hvidvin.

Andre populære saucer rundt om i verden er den unikke pesto, fransk dressing, hollandsk sauce, vinsyre.

Anbefalede: