Alt Om Tyrkisk Ost ét sted

Video: Alt Om Tyrkisk Ost ét sted

Video: Alt Om Tyrkisk Ost ét sted
Video: Alt om pensler, børster og penseltyper 2024, September
Alt Om Tyrkisk Ost ét sted
Alt Om Tyrkisk Ost ét sted
Anonim

Ostforbrug starter ved morgenmaden i Tyrkiet, hvor det oftest er hovedingrediensen, og fortsætter hele dagen. Osten serveres som begyndelsen af dagen, som en forretter, med fisk- og kødforretter og i mange typiske tyrkiske retter. Knust eller revet ost tilsættes til salater. Kort sagt - det er noget meget vigtigt, når det kommer til det tyrkiske bord.

Den mest almindelige ost i Tyrkiet er friske hvide oste eller beyaz peynir. Disse oste ligner feta. Hvid ost er hovedsageligt til morgenmad, som fyld til lagede kager og andre bagværk, i salater og som forretter.

De bedste hvide oste kommer dog fra områderne omkring Marmarahavet hvid ost produceres over hele landet. Det kan laves med komælk, fåremælk eller gedemælk.

Tyrkisk ost
Tyrkisk ost

En anden populær ost i Tyrkiet er den friske ost Kosher. Det er en glat, fast, lysegul ost, som regel lavet af komælk. Velegnet til udskæring, smeltning, rivning eller bare spisning. Ledsager ofte hvid ost til morgenmad. Det bruges også til pizzaer, sandwicher og salater og som en hovedingrediens i den klassiske tyrkiske toast, som er en grillet ostesandwich.

Byen Kars i det nordøstlige Tyrkiet er bedst kendt for at producere Tyrkiets bedste modne Kasher-ost. Kara-versionen af denne yndlingsost er normalt lavet med ren komælk eller en blanding af komælk og gedemælk. Når osten ældes, danner den en skorpe og en form på ydersiden. Det indre led er tørt og skællet. Dens smag ligner mest italiensk romanoost med en endnu stærkere aroma, rig aroma og smag.

Tyrkisk tærte med ost
Tyrkisk tærte med ost

Voksen kosher er ideel til skrabning og spises ofte til morgenmad eller som en del af retter, der kræver revet ost.

Tolum er en generel betegnelse, der bruges til en blød, undertiden smuldrende form for hvid ost. Den er lavet af gedemælk og adskiller sig markant i forskellige regioner i landet. Det serveres oftest som en forretter før kødfødevarer.

Tyrkisk røget ost får en stærk smag i specielle rygerum, hvor fyr brænder. Det har en vidunderlig aroma og rig smag. Fås på hjul med en lysebrun skorpe. Det indtages alene eller smeltes i saucer.

Tyrkisk ost
Tyrkisk ost

Den flettede ost startede som en regional ost fra områderne nær Diyarbakir i den sydøstlige region i Tyrkiet. Det er en hård, homogen, salt ost fremstillet af komælk. Bruges til morgenmad eller som ingrediens i nogle tyrkiske appetitvækkere.

Anbefalede: