Sorter Kirsebær

Video: Sorter Kirsebær

Video: Sorter Kirsebær
Video: Sorter Prezentacja 2024, September
Sorter Kirsebær
Sorter Kirsebær
Anonim

Varianterne af kirsebær er mange og adskiller sig i modningsperioden, frugtens størrelse, aromaen, farven på frugten og smagen.

For mennesker har kirsebær mange gavnlige virkninger. De øger tarmperistaltikken, slukker tørsten, letter fordøjelsen, er nyttige i diabetes, nyreproblemer, overvægtige og har en energigivende virkning.

I henhold til den bulgarske klassificering af sorter fra 2006 er sorterne af kirsebær: Early Black Large, New Star, Adriana, Sunburst, Linda, Stella, Regina, Bigaro Burla, Bing, Rivan, Lapins, Noir de Meshed, Van, Germersdorf, Droganova gul, Rainier, Kozerska, Bigaro Moro, Schneider, Hedelfingen, Cordia, Lambert, Rogans gule, Sylvia, Sut Haven, 11. maj og topmødet.

De bedste sorter af kirsebær er: 11. maj, Early Black Large, Bigaro Moro, Biagro Burla, Bing og Van.

Tidlig sort stor kirsebær er en række bulgarske kirsebær. Perioden med frugtmodning er 25. maj - 5. juni. Frugterne er store, tynde og ikke særlig lange stilke, frugterne har en hjerteform, huden er mørkerød, tynd, men stærk. Deres smag er sød - sur, frugten adskilles let fra stenen, frugten har en mørkerød farve. Denne sort har ikke en stærk aroma, men frugtens udseende er vidunderligt. Sorten modnes relativt tidligt og har gode smagskvaliteter.

11. maj-sorten modnes tidligere omkring 10. maj til 16. maj. Dens oprindelse er ikke klar. Frugterne er hjerteformede, små i størrelse med en kort stilk og næsten sort hud, når de er modne. Frugten har en sød-sur smag, mørkerød farve, blød og saftig, stenen er lille og kommer ikke let af.

Den franske sort Biagro Byurla modner i samme periode som den bulgarske sort Tidlig sort stor kirsebær, dvs. fra 25. maj til 5. juni. Der er søde og sure frugter, hjerteformede, mørkerøde og store. Denne sort er selvfrugtbar og bruger bestøvere som Napoleon og Hadilfingel kirsebær.

En anden fransk sort er Bigaro Moreau. Modningsperioden er den samme som med Biagro Burla. Frugterne er mørkerøde, store, hjerteformede, søde-sure smag. Denne sort er også selvfrugtbar og bruger de passende bestøvere Napoleon og Early Black Large Cherry.

Den amerikanske sort Bing modner tidligere end de to sidste beskrevne sorter. Modningsperioden er fra 17. til 25. juni. Frugterne har en sød og sur smag og tykt kød. Dens farve er høfligt rød til sort, og de har meget gode smagskvaliteter. Denne sort er også selvfrugtbar, og passende bestøvere er Rainier og Van. Bing-sorten er meget almindelig i Bulgarien.

Van-sorten modner fra 20. til 30. juni og har fremragende smag. Der er kugleformede frugter med en mørk rød farve, sød sprød kød og stor frugt. Denne sort er også selvfrugtbar, og egnede bestøvere er Napoleon og Bing. Van-sorten er også meget almindelig i Bulgarien.

Anbefalede: