Fransk Løgsuppe

Video: Fransk Løgsuppe

Video: Fransk Løgsuppe
Video: fransk løgsuppe 2024, September
Fransk Løgsuppe
Fransk Løgsuppe
Anonim

Løgsuppe har været kendt siden oldtiden, og i middelalderen var det en hyppig gæst ved fattige familiers borde. Dens overkommelige pris på grund af de billige ingredienser har gjort det til en favorit blandt mange mennesker.

Faktisk er løgsuppe en stor mængde løg i en bouillon med gul ost og crotons. Men den poetiske franskmand gjorde denne stakkels suppe til en kongelig skål og berigede den med legenden om, at den blev opfundet af den sultne Louis XV.

Ifølge legenden overnattede kongen en nat i en jagthytte og vågnede sulten. Der var kun løg, champagne og smør i hytten. Han blandede produkterne, kogte dem, og så dukkede den første franske løgsuppe op.

Ingen benægter denne legende, og fransk løgsuppe er stadig en national skål i Frankrig. Mange mennesker kan have en løbende næse, fordi de ikke kan lide løg i deres suppe.

Men fransk løgsuppe er en ægte symfoni af smag og fornemmelser. Dens smag er utrolig øm og romantisk såvel som alt relateret til Frankrig.

Øverst på suppen er gul ost, fløde og hvidvin, som symboliserer det høje samfund, og nedenunder er løgbasen og crotons, som er et symbol på almindelige mennesker, som hele landet hviler på.

Hemmeligheden bag løgsuppe er i den specielle stegning af løg, den skal steges meget langsomt og i lang tid, indtil den bliver gylden med en brun skorpe på kanterne.

Fransk suppe
Fransk suppe

Løgene steges i cirka en halv time, men i nogle franske restauranter gør kokken dette i over to timer. Med tilsætningen af hvidvin eller cognac til suppen får den et specielt aristokrati og sofistikering.

Løgsuppe er lavet i små skåle og serveres i dem. Der er et stort antal opskrifter til fransk løgsuppe. Ifølge opskriften fra forfatteren Alexandre Dumas er den lavet uden vin, men med tilsætning af frisk mælk.

Skræl fem store løg, hug dem fint og steg dem med to spiseskefulde olie, indtil de er bløde og gyldenbrune.

Du skal konstant røre løg for at forhindre, at det brænder og lugten af stegte løg. Tilsæt syv spiseskefulde mælk i det allerede tilberedte løg, kog det og tag det ikke af varmen i yderligere tre minutter.

Slib gennem en sigte eller slå i en blender, tilsæt salt og kog igen. Riv hundrede gram hård gul ost på et fint rivejern.

Bland tre rå æggeblommer med en halv te kop flydende fløde, tilsæt den gule ost og opbyg suppen med denne blanding, og hæld lidt af suppen i ægblandingen, så æggene ikke koagulerer.

Steg små stykker brød på begge sider eller brug færdige crotons. Læg dem i gryder eller brandsikre krukker, hæld suppen ovenpå og drys med lidt gul ost for at få en smuk skorpe. Bages i ovnen.

Anbefalede: