De Tre Typer Stegning I En Gryde Og Deres Virkninger

Indholdsfortegnelse:

Video: De Tre Typer Stegning I En Gryde Og Deres Virkninger

Video: De Tre Typer Stegning I En Gryde Og Deres Virkninger
Video: Den mest lækre Saltison i verden Original! Vælger Tlachenka 2024, September
De Tre Typer Stegning I En Gryde Og Deres Virkninger
De Tre Typer Stegning I En Gryde Og Deres Virkninger
Anonim

Der er tre hovedtyper af stegning i en gryde - klassisk stegning, hurtig stegning og panering. Hver af dem har sine fordele, hovedsagelig smag og ulemper med hensyn til sundhed.

Klassisk stegning

I den klassiske stegning forarbejdes produkterne i fedt opvarmet til mere end 180 grader, indtil der dannes en gylden sprød skorpe på dem. For ikke at brænde fadet tilberedt af os, er det nødvendigt at dreje den konstant. Når vi tilbereder mad med klassisk stegning, må vi ikke glemme at skifte fedt, fordi det ved langvarig brug oxiderer.

Brug af fedt til stegning til tilberedning af en skål er absolut uacceptabelt, advarer eksperter. Dette kan føre til en alvorlig sundhedsrisiko.

Klassisk stegning fører til frigivelse af transfedt fra det tilberedte produkt, hvilket igen fører til diabetes, overvægt, svækkelse af knogleledd og endda hjerte-kar-sygdomme.

Hurtig stegning

Eksperter advarer om, at hurtig stegning eller den velkendte metode fra det oprindelige køkken - stegning, er en national plage for den bulgarske hjertesundhed. Der er to hovedtyper af slæder - hårde og bløde. Steg olie, løg, mel og peber i panden i den første type. I den anden, sæt tomater, gulerødder, selleri og persille i olien.

Under hurtig stegning frigives stoffet acrylamid fra produkterne. I industrien bruges det til fremstilling af plastprodukter. En gang i kroppen har dette stof kræftfremkaldende virkninger og fører til genmutationer.

Panering
Panering

Panering

Panering adskiller sig fra de andre typer stegning, for ud over smagen bevares de aromatiske kvaliteter af det tilberedte produkt. Der er flere typer panering. Normalt bruges kun mel, mel og æg eller smør og brødkrummer.

Panering er ekstremt skadelig, fordi det ændrer sammensætningen af selve fedtet og frigiver frie radikaler, som har en negativ indvirkning på de fysiologiske processer, der finder sted i cellerne. Nogle gange er denne effekt så stærk, at den kan beskadige cellens genetiske materiale og føre til mutation.

Anbefalede: