Karpen Omkring St. Nicholas Day Stiger Med BGN 2

Video: Karpen Omkring St. Nicholas Day Stiger Med BGN 2

Video: Karpen Omkring St. Nicholas Day Stiger Med BGN 2
Video: St Nicholas | This is the Day 2024, September
Karpen Omkring St. Nicholas Day Stiger Med BGN 2
Karpen Omkring St. Nicholas Day Stiger Med BGN 2
Anonim

Til dette års St. Nicholas Day vil den traditionelle karpe øge sin pris med BGN 2, og fisken tilbydes i butikkerne mellem BGN 6 og 8 på dagen for ferien, skriver Standart.

I fiskedamene omkring Blagoevgrad forventes der indtil videre ingen ændringer i fiskens prisværdier. Karpen sælges i detailhandlen for BGN 5,50 og i engros - BGN 4,50 pr. Kg.

Vi er tvunget til ikke at røre ved prisen. Fordi forbruget er faldende. Folk har ingen penge. Selv levende fiskhandlere i Sofia er gået konkurs i det sidste år, siger fiskerne Lydia og Nikola Nikolovi.

Billigere i år bliver sølvkarpen, hvis kilopris er faldet til BGN 2,50 engros. Fisken sælges i detailhandlen for ca. 3,50 BGN pr. Kg.

Hvide græskarper vil også blive tilbudt på Blagoevgrad-markederne til en lavere pris end normalt. Dens detailpris vil være omkring 5 leva pr. Kilogram, og dens fordel i forhold til karpe er, at den har færre knogler.

Tolstolob
Tolstolob

Den administrerende direktør for Association of Fishery Producers, Yordan Gospodinov, fortalte FOCUS News Agency, at karpepriserne ikke burde stige, da der har været nok produktion i år.

Fiskere fra landet opfordrer de ansvarlige institutioner til at kontrollere kvaliteten af fisken inden St. Nicholas Day. Lige før ferien forsøger uretfærdige handlende at vildlede forbrugerne med den tilbudte fisk.

I forbindelse med den kommende St. Nicholas Day organiserer Stara Zagora kommune en ægte fisk fiesta i byen. Arrangøren for arrangementet vil være den kulinariske guru Uti Bachvarov.

Arrangementet afholdes på pladsen foran den kommunale bygning fra kl. 11.00.

Den 6. december vil zaralii konkurrere i kategorierne af den største fangst og den mest lækre fiskesuppe. Uti Bachvarov vil foruden at vurdere deltagernes kulinariske færdigheder forberede fiskesuppe efter hans opskrift.

Godkendte fisk er karper, sølvkarper og havkat, der hver vejer mindst 10 kg.

Selvom statistikker viser, at bulgarere spiser mindre og mindre fisk, vil det traditionelt være til stede ved vores borde og denne St. Nicholas Day, selvom det ikke ligefrem er karpe. Og ifølge troen, der forbruger fisk med skalaer på St. Nicholas Day, vil nyde en fuld pung næste år.

Anbefalede: