Bolognese Spaghetti Kommer Ikke Fra Bologna?

Video: Bolognese Spaghetti Kommer Ikke Fra Bologna?

Video: Bolognese Spaghetti Kommer Ikke Fra Bologna?
Video: Как приготовить АУТЕНТИЧНЫЙ БОЛОНСКИЙ СОУС, как Нонна из Болоньи 2024, September
Bolognese Spaghetti Kommer Ikke Fra Bologna?
Bolognese Spaghetti Kommer Ikke Fra Bologna?
Anonim

Falske nyheder. Borgmesteren i Bologna definerer således rygtet om, at den populære pasta Bolognese stammer fra den italienske by med samme navn. Bologna er berømt for nogle fødevarer - blandt dem tortellini, tagliatelle og mortadella. Selvom den berømte spaghetti med hakket kød og tomatsauce er meget efterspurgt af turister, der besøger byen, finder de i de lokale restauranter ikke forståelse og en lækker ret, men et klik med tungen og misbilligelse.

Årsagen - spaghetti er ikke en traditionel type pasta i denne region. Bologna-borgmester Virginio Merola har faktisk lanceret en kampagne mod pasta bolognese. På sociale medier opfordrede Merola endda sine medborgere til at sende ham fotos af den pågældende pasta-type fra hele verden.

Senere forklarede han endda, at det var underligt, at Bolognas berømmelse skyldtes en skål, der ikke engang kom fra samme by.”Vi er selvfølgelig glade for at blive tiltrukket. Men vi foretrækker at være kendt for mad af høj kvalitet, der er en del af vores kulinariske traditioner,”forklarer han.

Og hvad er den originale opskrift på Bolognese, som tilberedes i regionen - i stedet for tomatsauce og hakket kød har skålen frisk mælk og hvidvin, som - vi må indrømme - er helt forskellig fra vores klassiske idé om dette pasta. I Italien kaldes enhver kødbaseret sauce ragout. Det er på pasta med ragout, at det er mere sandsynligt, at du ender i Bologna.

spiser pasta Bolognese
spiser pasta Bolognese

Hvad betyder Bolognese præcist? imidlertid? Faktisk, som vi forklarede, er dette en ragoutsauce afledt af Bologna. Ud over kød er dens base tomatsauce. Der er dog hundredvis af ragoutsauce, som også har tomater som hovedingrediens. En af de mest berømte sorter kommer fra Napoli.

Og hvis du besøger Bologna, husk - kig ikke spaghetti med kødsovs. Ægte italienske restauranter tilbyder ikke denne type pasta. I Italien er denne sauce blevet mere af et turist-trick.

Husk en ting mere - kig ikke efter spaghetti i Bologna. De er ikke traditionelle på disse breddegrader, det er mere sandsynligt, at hver sauce serveres på tagliatelle, tortellini eller gnocchi - andre typer pasta. Bag dette er ikke kun pretensiøsitet, men også en masse list - på grund af sin form forbliver saucen bedre i dem end i spaghetti.

Anbefalede: