Astronauter Spiste Af Salat Produceret I Rummet

Video: Astronauter Spiste Af Salat Produceret I Rummet

Video: Astronauter Spiste Af Salat Produceret I Rummet
Video: Space-grown lettuce for ISS astronauts - BBC News 2024, September
Astronauter Spiste Af Salat Produceret I Rummet
Astronauter Spiste Af Salat Produceret I Rummet
Anonim

Astronauterne fra den internationale rumstation smagte den første salat, der ikke voksede andetsteds men i rummet, rapporterer verdensmedier.

At spise den første administreret i rummet rødt salat fandt sted live på NASA-tv. Planten voksede på 33 dage og blev dyrket i et specielt plantedyrkningssystem Veg-01 i laboratoriet på den internationale rumstation.

Faktisk er dette ikke den første salat, der dyrkes af rumfarere. Det viser sig, at drivhuset har været i kredsløb i mere end ti år, men oprindeligt var frugten fra dette usædvanlige landbrug i stor tvivl.

Efter adskillige tests var NASA overbevist om, at manglen på tyngdekraft ikke vil hindre væksten af planter. Lyset, som afgrøder har brug for for at vokse, blev leveret af LED-lamper.

Forskerne fortsatte dog med testene, fordi de mistænkte, at mens disse planter voksede, kunne der forekomme rummikrober, hvilket ville have en negativ indvirkning på grøntsager.

Astronaut
Astronaut

De hidtil producerede planter er ikke blevet testet af astronauter, da de blev sendt til forskning på Jorden. Men nu er de endelig smagt af deres producenter.

I år vil noget af den producerede salat blive spist af rumopdrættere, og andre vil vende tilbage til vores planet.

NASA sagde, at hvis astronauter kunne dyrke deres egen mad, mens de udforskede rummet, kunne de overleve længere missioner i fremtiden.

Friske produkter som tomater, blåbær og salat er velkomne for astronauter, da de har en gavnlig virkning på dem. På grund af deres nyttige stoffer kunne de beskytte dem mod stråling i rummet, sagde NASA-videnskabsmand Ray Wheeler til APF.

Ifølge eksperter er dyrkning af salat, der er sikker at spise i rummet, et vigtigt skridt, der bringer forskere tættere på den første menneskelige mission til Mars.

Derudover vil fremgangsmåder som denne praksis reducere omkostningerne ved transport af mad i rummet.

Anbefalede: