Dijon Sennep

Video: Dijon Sennep

Video: Dijon Sennep
Video: Det bedste af det billige - Dijonsennep 2024, September
Dijon Sennep
Dijon Sennep
Anonim

Dijon sennep er den mest berømte type fransk sennep i verden. I den franske by Dijon, som blev berømt takket være produktionen af den utrolige sennep, blev sennepsproducentens statut godkendt.

For at forberede det har du brug for et pulver af rensede sorte sennepsfrø. Det blandes ikke med vand eller eddike, men med verjus - sur juice af umodne druer eller hvidvin.

Berømmelsen af Dijon sennep har krydset grænserne for Frankrig i århundreder. Frankrigs konger har altid krævet det ved deres bord. For eksempel bar Louis XIV altid en krukke sennep med sig.

Så han kunne krydre hvert måltid med sin yndlingssennep, når han gik til en festlig frokost eller middag. Da hertugen af Bourgogne gik i krig, tog han en stor forsyning med sennep fra Dijon.

Sennep var kendt i det gamle Kina for tre tusind år siden, og de gamle grækere og romere brugte det som medicin. Aristoteles rådede, at mad skulle smøres med sennep inden forbrug.

Mayonnaise salat
Mayonnaise salat

Plinius rådede til at smøre sennep på slange og skorpionbid. Indtil det nittende århundrede blev sennep købt frisk, indtil konserveringsmidler dukkede op.

I det franske køkken bruges dijonsennep til at forberede forskellige saucer, salatdressinger, og det serveres også med ristet kød.

I fransk køkken er der udtrykket dijones, som bruges til at henvise til retter, der indeholder Dijon-sennep eller serveres med Dijon-sennepsauce.

Denne sennep er ret stærk og har en smule sur smag. Hendes opskrift opbevares ved lov. Ud over sennep og druesaft eller vin bruges også salt, eddike, citronsyre og forskellige rødder til tilberedningen.

Det er et klassisk krydderi til stegt kød og grillet kød. Den er ideel til saucer, især hvis du vil opfriske mayonnaisen til en salat med en anden smag.

Anbefalede: