Kulinariske Traditioner I Tunesien

Video: Kulinariske Traditioner I Tunesien

Video: Kulinariske Traditioner I Tunesien
Video: Det er tid til Tunesien 2024, September
Kulinariske Traditioner I Tunesien
Kulinariske Traditioner I Tunesien
Anonim

Hvis du kan lide eksotiske retter, er Tunesien den rigtige kulinariske destination. Køkkenet her kombinerer forskellige kulinariske påvirkninger fra den arabiske verden, Mellemøsten, Middelhavet og Frankrig.

Indbyggerne i det muslimske land er berømte for deres gæstfrihed, så hvis der er appelsin-, oliven- eller citronplantager omkring, kan du nemt plukke frugt. Du skal dog først bede den nærliggende sikkerhedsvagt om tilladelse, fordi dette betragtes som respekt for folks arbejde.

Det er sædvanligt at servere alle retter i Tunesien med den traditionelle Harissa-sauce, som består af rød peber, hvidløg, olivenolie og persille. Harrisa lægges ikke direkte i opvasken - en teskefuld fortyndes med lidt bouillon fra madlavningen og efterlades i en skål på bordet, hvor alle tilføjer til smag.

Tunesien er et muslimsk land, så svinekød er fraværende i sit køkken, men der er en overflod af lam, får, ged, oksekød, fjerkræ og forskellige typer fisk. Det eneste hakket kødprodukt er kebab. I andre tilfælde tilberedes kødet i portioner, såsom ristet på en spyd eller i en speciel ovn.

Couscous med lam
Couscous med lam

Tunesiens havvand er rig på forskellige fisk - tun, brasen, sardiner, multe, havabbor og andre. Tun er den mest populære. Murstenpatties fyldt med tun, æg, løg, kapers og persille er også højt anset i Tunesien. Havkat, rejer, muslinger og andre bløddyr er dyrere.

Garneringen i det eksotiske land er fremstillet af bælgfrugter, ris, grøntsager og frugt i forskellige kombinationer. Af mejeriprodukterne distribueres kun ost. Blandt de foretrukne nationale retter er couscous, serveret med kød, fisk eller grøntsager. En anden specialitet er tajine.

En interessant salat, som du kan prøve i Tunesien, er Mishua - grillede tomater, peberfrugter, løg og hvidløg moses. Sæt med olie og peber. Den færdige salat er garneret med tunpasta og kogte æg.

Traditionelle retter tilberedes normalt med oksekød, ged og oksekød, og suppen er med grøntsager, oksekød eller lam. Shakenuki er en populær tunesisk ragout. Det konkurrerer med meshvi - lam på en spyd.

Prøv også vores opskrift på tunesiske kyllingeleverspyd.

Anbefalede: