Parlenki Fra Græsk Køkken

Indholdsfortegnelse:

Video: Parlenki Fra Græsk Køkken

Video: Parlenki Fra Græsk Køkken
Video: Elsker du også det græske køkken 2024, September
Parlenki Fra Græsk Køkken
Parlenki Fra Græsk Køkken
Anonim

Alle elsker perler. De er nemme at forberede. Der er bogstaveligt talt hundredvis af forskellige opskrifter, der aldrig keder sig, og mest af alt er denne pasta meget velsmagende. Dette skyldes, at brød æres på Balkan. Mens andre nationer rundt om i verden spiser, når de sidder ved bordet, foragtelige lignelser af brød, er der på vores breddegrader snesevis af lækre opskrifter, der frister udlændinge. Grækerne halter ikke bagud. Her er 2 opskrifter til lækker Græske perler:

Almindelige græske perler

Nødvendige produkter: 225 gram mel, 1 tsk. salt, ½ pakke frisk gær, 140 ml lunkent vand, 2 spsk. olivenolie

Fremstillingsmetode: I en lille skål opløses gæren med lunkent vand og en skefuld mel. Tillad at boble. Det resterende mel sigtes, blandes med salt og lægges i en bunke. Der laves en brønd i den, hvor olivenolie og gær placeres. Ælt en blød dej. Lad hæve sig i en time i en stor skål dækket med smurt folie.

Del den stegne dej i seks brød, bland hver af dem. Lad dem hæve igen i ti minutter. Rul dem derefter i runde brød, der er 5 mm tykke og ca. 15 centimeter i diameter. Lad dem hvile igen, denne gang på smurt folie, i cirka femten minutter.

Bages dem i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 15 minutter. Efter fjernelse af dem, smør dem med olivenolie og drys med knust hvidløg, hvis det ønskes.

Græsk brød med rosmarin

Parlenka med rosmarin
Parlenka med rosmarin

Nødvendige produkter: 1 pakke tør gær, 1 spsk. sukker, 1/2 kop varmt vand, 4 kopper mel, 2 spsk salt, 1 kop varmt vand, 1 spsk olivenolie, frisk rosmarin

Fremstillingsmetode: Opløs gæren og sukkeret i 1/2 kop varmt vand. Lad dem stå i 15 minutter. Opløs saltet i det resterende glas varmt vand.

Tilsæt melet i en stor blandeskål og lav en brønd i midten. Tilsæt gær og olivenolie. Ælt en blød dej. Form dejen til en kugle, og lad den hæve i varmen i halvanden time.

Pisk den hævede dej i bordet i cirka fem minutter. Lav små kugler på størrelse med et æg. Lad dem hvile i 10 minutter. Rul dem til en tykkelse på 5 millimeter. Bages i en smurt gryde i en ovn, der er forvarmet til 200 grader i 4 minutter på hver side.

Coat dem med olivenolie og drys med rosmarin. Disse kager er meget holdbare, og du kan opbevare dem i papirposer i køleskabet. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, skal du ikke smøre dem med olivenolie efter bagning, men vent til de er afkølet. Bages dem i to minutter på begge sider inden forbrug, så de bliver friskbagte.

Anbefalede: