De Mest Populære Schweiziske Oste

Video: De Mest Populære Schweiziske Oste

Video: De Mest Populære Schweiziske Oste
Video: Varu Sandel si Suzana Toader - Eu is seful strazilor 2024, September
De Mest Populære Schweiziske Oste
De Mest Populære Schweiziske Oste
Anonim

Hvad tænker du på, når du tænker på Schweiz? Måske en høj levestandard, ure, chokolade, banker og selvfølgelig ost invadere dit hoved.

Schweiziske oste som om de ikke har brug for en særlig præsentation - de ligner landets visitkort. Her er de mest populære schweiziske oste at prøve:

Emmental - dette er bestemt det mest populære schweiziske mejeriprodukt. Osten er dækket med huller og har en karakteristisk gul farve.

Fondue
Fondue

Produktet gæres i flere måneder, før det bliver spiseligt. Mellem 700 og 900 liter mælk er nødvendige for at fremstille kun en tærte ost, ca. 70 kg.

Tête de Moine eller "munkehoved" er en halvhård og halvmoden ost, dvs. mejeriproduktet modnes mellem 3 og 4 måneder.

En interessant kendsgerning om denne ost er, at den ikke er skåret med en almindelig kniv - det er nødvendigt at skrabe roserne med en speciel kniv, der kaldes Girola. Serveres på denne måde kan osten kombineres med alle slags salater, brød osv.

Gruyère - denne ost skal alderen i mindst et halvt år i specielle kældre, hvor temperaturen ikke er mindre end 11 og ikke mere end 14 grader, og luftfugtigheden er op til 90%.

Appenzler
Appenzler

Gruyere er meget velegnet til fremstilling af fondue - mejeriproduktet er fremstillet af upasteuriseret komælk af høj kvalitet. For at fremstille et kilo af denne schweiziske ost er der brug for 12 liter mælk.

Appenzeller er en ost, der produceres under strenge betingelser - det interessante ved denne ost er, at den lægges i en speciel saltlage, der har krydderier. Der er mange sorter, men den klassiske version skal modnes i tre måneder.

Sbrinz er en koost, der er meget udbredt i det schweiziske køkken - ofte som en erstatning for parmesan. Mejeriproduktet har en gylden skorpe og har en hård struktur - en speciel kniv bruges til at rive det.

Denne ost fremstilles kun med komælk og kan fortsætte med at modnes i op til tre år, og når den er klar, kan den bruges til at tilberede forskellige pastasauce.

Anbefalede: