De Mærkeligste Frugter Og Grøntsager I Verden

Indholdsfortegnelse:

Video: De Mærkeligste Frugter Og Grøntsager I Verden

Video: De Mærkeligste Frugter Og Grøntsager I Verden
Video: 10 frugter og grøntsager som så helt anderledes ud! 🍌🍉 2024, September
De Mærkeligste Frugter Og Grøntsager I Verden
De Mærkeligste Frugter Og Grøntsager I Verden
Anonim

Frugt og grøntsager er en af de største gaver, som naturen har givet os. Ud over vores bekendte er der dem, der vokser på andre breddegrader og er ret eksotiske for os. Her har vi samlet de mærkeligste frugter og grøntsager, du kan finde i verden:

Monstera

Monstera
Monstera

Frugterne af denne plante har en ekstremt mærkelig form. Deres smag svarer til ananas. Planten dyrkes i Sydøstasien og Vestafrika, hovedsagelig hjemme. Det skal dog tages i betragtning, at umodne frugter af monsteret kan være sundhedsfarligt.

Kiwano

Kiwano
Kiwano

Frugten har form som en melon, men er dækket af små horn. Det er en klatreplante, der tilhører familien melon og agurk. Det er hjemmehørende i Afrika og dyrkes nu i Chile, New Zealand og Californien.

Det bruges både til mad og dekoration. Der er mange navne - afrikansk agurk, engelsk tomat, melon og andre. Dens smag er defineret som en interessant kombination mellem banan, agurk og citron.

Asimina

Asimina
Asimina

Disse spiselige frugter vokser på små træer med store blade og kan findes i Nordamerika. Visuelt ligner de mini-bananer. De smager som mango. De er kendetegnet ved en stærk aroma. Modne frugter er ekstremt letfordærvelige, hvorfor de oftest er dåse eller tørrede.

Broccoli Romanesco

Broccoli Romanesco
Broccoli Romanesco

Grøntsagen adskiller sig fra den kendte blomkål i sin pyramideform. Det smager svarende til broccoli. I sammensætning er det endnu rigere end næringsstoffer og vitaminer.

dragefrugt

dragefrugt
dragefrugt

Også kendt som spørg og spørg. Hjemlandet for denne eksotiske frugt er Mexico. Det er en kaktus, der giver søde frugter. Der er tre typer - gul pitama, rød pitama og Costa Rica pitama. Den indvendige del er spiselig, som er meget blød med små kiwi-lignende frø.

Jabotikaba

Jabotikaba
Jabotikaba

Kendt som det brasilianske druetræ, dyrkes denne frugt hovedsageligt i Brasilien, Paraguay og Argentina. Smagen af mørke lilla frugter ligner smagen af blommer. Det er især populært i Brasilien, fordi det kan indtages direkte. Det bruges også til at fremstille juice, gelé, vin og spiritus.

Carom

Carom
Carom

Frugten kaldes også stjernernes, fordi den har et tværsnit, der får det til at ligne en femkant. Hans hjemland er Indien, men han er populær over hele verden. Det hele er spiseligt og smager som appelsin eller papaya med en let sur nuance.

Buddhas hånd

Buddhas hånd
Buddhas hånd

Denne usædvanligt formede citrusfrugt vokser på små træer med buede grene dækket af torner. Det ligner en citron med fingrene. Skallen er ekstremt tyk og hård.

Frugten lugter af violer og bruges ofte som aroma. Hans fingre er lækre. De serveres normalt skiver eller revet med fiskeretter, frugtsalater eller saucer.

Sort rod

Sort rod
Sort rod

I det første dyrkningsår vokser denne rod lang og tynd og kan nå op til 1 m. Der er en sort bark, der ikke spises, og en hvid kødfuld del. Det indtages oftest kogt eller i kombination med andre grøntsager.

Anbefalede: