Varianter Af Tyrkisk Køkken

Video: Varianter Af Tyrkisk Køkken

Video: Varianter Af Tyrkisk Køkken
Video: TOP 10 TURKISH FOODS (Best Turkish Food) Turkish Food Tour in Istanbul 2024, September
Varianter Af Tyrkisk Køkken
Varianter Af Tyrkisk Køkken
Anonim

Tyrkisk køkken er en af de største skatte, som den osmanniske arv overlader til tyrkerne. Ifølge de forskellige tyrkiske regioner er der forskellige navne - Sortehavskøkkenet, Det Ægæiske køkken, det sydøstlige køkken osv.

Hver region har sin egen unikke smag. For eksempel er ansjoser, majsmel, hasselnødder typiske for det tyrkiske køkken i Sortehavet. Bulgur, hvede og rødt kød er typiske for det sydøstlige køkken.

En af de uundværlige madkategorier i det tyrkiske køkken er supper og gryderetter, som er ret nyttige for maven. Den mest populære suppe er linsesuppe, trachana, yoghurtsuppe. Der er restauranter i hvert hjørne af Tyrkiet, der tilbyder berømte retter og retter døgnet rundt.

Kødretter er et must i tyrkisk køkken. Kød bruges i alle områder. Blandt de berømte kødretter er kebab / adana kebab, bursa kebab /, kødboller / inegyol, tekirda /, spyd. Kødbælgfrugter er normalt beregnet til hjemmet. Eksempler på retter er gryderetter og gryderetter. Der forbruges også kylling og fisk, hvilket er meget godt for helbredet.

Det Ægæiske tyrkiske køkken er berømt for retter tilberedt hovedsagelig med olivenolie. De mest kogte og berømte retter med olivenolie i regionen er kategorien grøntsager, surkål, fyldt peberfrugt, fyldt aubergine.

Kringle med te
Kringle med te

Pasta indtager et særligt vigtigt sted i tyrkisk køkken - pizza, lahmajun. Pasta og ris er også meget berømte.

Tyrkisk køkken er også kendt for sine drikkevarer, især varme. Tyrkisk kaffe er verdensberømt. Tyrkisk kaffe er den eneste i verden, der serveres sammen med bæren. Med sin aroma, skum og smag er kaffe en ægte kultur i sig selv.

Tyrkisk te er også så berømt som kaffe. Begge drinks er Tyrkiets stolthed i køkkenet. Måden, hvorpå tyrkisk te serveres i tynde glaskopper, tiltrækker et stort antal udlændinge opmærksomhed.

Tyrkisk køkken har også en bred vifte af desserter. Baklava er blandt de mest berømte desserter såvel som kadaif, budding, ashura, dibi gryde.

Anbefalede: