Sandwichene Blev Opfundet Af Nicolaus Copernicus

Video: Sandwichene Blev Opfundet Af Nicolaus Copernicus

Video: Sandwichene Blev Opfundet Af Nicolaus Copernicus
Video: Copernicus - Astronomer | Mini Bio | BIO 2024, September
Sandwichene Blev Opfundet Af Nicolaus Copernicus
Sandwichene Blev Opfundet Af Nicolaus Copernicus
Anonim

Alle ved, at Nicolaus Copernicus var en berømt astronom, opdageren af det heliocentriske system. Men få er klar over, at han også var medicinsk specialist.

To år i træk studerede han medicin på et universitet i den italienske by Padua. Han afsluttede aldrig sin uddannelse, men formåede at omsætte sin viden i praksis.

Hans onkel, som var biskop, udnævnte ham til kanon og samtidig kommandant for Olishtin Castle. Fæstningen blev belejret af riddere fra den tyske ordning, og da belejringen varede længe, brød en epidemi ud.

Lægerne i fæstningen kunne ikke kontrollere sygdommen, Copernicus blev også involveret, men undlod at helbrede de syge. Derefter besluttede han at lave et videnskabeligt eksperiment, som stadig bruges i USA og England.

Forskeren delte folket op i flere grupper og var enig med dem i, at hver gruppe skulle spise forskellige ting, som han havde angivet. Det viser sig, at det ikke kun er mennesker, der ikke spiser brød, der bliver syge.

Sandwichene blev opfundet af Nicolaus Copernicus
Sandwichene blev opfundet af Nicolaus Copernicus

Men da dette var hovedmaden i slottet, var der ingen måde at give det op. Yderligere analyse af situationen viste, at folk ofte tabte det, før de spiste brødet, og efter at de havde rykket det af snavs, spiste det.

Sådan spredte infektionen sig. For at se snavs på brødet fortalte Copernicus alle at smøre deres brød med smør. Når nogen så faldt sit stykke brød fast, sad mudderet fast i smøret, og manden vinkede det.

Epidemien var begrænset, og fæstningens indbyggere kunne lide smør og brød så meget, at de hele tiden begyndte at sprede deres brød. Efter et stykke tid begyndte nogle mennesker bare at lægge stykker kød eller fisk på brødet uden at smøre det med smør.

Anbefalede: