Til Hvilke Retter Der Skal Tilføjes Laurbærblad

Video: Til Hvilke Retter Der Skal Tilføjes Laurbærblad

Video: Til Hvilke Retter Der Skal Tilføjes Laurbærblad
Video: Forventning eller virkelighed! spil i det virkelige liv! små mareridt 2 i det virkelige liv! 2024, September
Til Hvilke Retter Der Skal Tilføjes Laurbærblad
Til Hvilke Retter Der Skal Tilføjes Laurbærblad
Anonim

Laurbærblade kommer fra Middelhavet og Lilleasien. Det var kendt for de gamle grækere, som ærede det som en hellig plante.

Vinderne blev dekoreret med det og føjet til krydrede retter. Brugt til madlavning forvandler laurbærblad enhver skål til en udsøgt delikatesse. I dag er der flere typer laurbærblad: Middelhavet, Californien, indisk og indonesisk.

Tørrede laurbærblade bruges som krydderi. Halvdelen eller et helt ark er nok til fire portioner. Tilsæt i begyndelsen ved tilberedning og fjern kort før servering.

Madlavning med laurbærblad
Madlavning med laurbærblad

Tørrede laurbærblade er en slags symbiose mellem nelliker og kanel. De bruges mest i det mongolske køkken i Nordindien. I Vesten er krydderiet mere et kulinarisk fænomen, som det er interessant at prøve.

På grund af dets ikke så udbredte anvendelse er det til tider vanskeligt at opdage. Oftere og oftere bringer amatørgartnere det imidlertid til deres haver. Det tilsættes oftest til bagte retter, såsom bagte kartofler og fisk samt bønneretter.

Løvblad er et uhøjtideligt krydderi og kombinerer godt med løg, hvidløg, enebær, allspice, sort peber, eddike. Det tilsættes for det meste til supper og retter af oksekød, vildt og fårekød.

Krydderiet er et vidunderligt konserveringsmiddel, hvorfor det bruges i syltede agurker, marinader, saucer og konserves. Af drikkevarer svarer det bedst til vin.

laurbærblade
laurbærblade

Bay anbefales ikke til nyre-, galde-, lever- og mavesygdomme, da det irriterer maveslimhinden.

I Bulgarien, ud over at være et krydderi, bruges laurbærblad også i traditionel medicin. Det stimulerer appetitten. Det hjælper også med bronkitis, astma, gas i maven og tarmene.

En essentiel olie ekstraheres derfra, som bruges til at smage lægemidler og som et diuretikum.

Antiinflammatoriske salver fremstilles også af laurbærblade. I dag er urten også et vigtigt krydderi til ayurvedisk praksis.

Anbefalede: