Kulinarisk Brug Af Gouda

Video: Kulinarisk Brug Af Gouda

Video: Kulinarisk Brug Af Gouda
Video: Держим обочину на М2! Щемим обочечников пятью машинами. Поймали АМР с мигалкой! 2024, September
Kulinarisk Brug Af Gouda
Kulinarisk Brug Af Gouda
Anonim

Gouda-ost er en lækker gul ost med huller og en tynd skorpe. Denne ost betragtes som en af de mest udsøgte på grund af sin bløde smag med en nøddeagtig nuance.

Gouda-ost serveres som en selvstændig hors d'oeuvre i kombination med druer. Det er meget velsmagende, hvis det bages i butterdej eller føjes til et fad.

Du kan overraske dine gæster med en fletning med gouda. Du har brug for et rektangel af butterdej på størrelse med gryden, du bruger, og gouda-ost efter smag.

Når det frosne butterdej er blødgjort lidt, skal du lave sideskæringer, der er cirka otte til ti centimeter lange. I midten anbringes skiver eller revet goudaost og begynder at strikke i en fletning.

Fra udskæringerne opnås strimler, der dækker osten, da strimlerne er sammenflettet med hinanden. Bages ved 200 grader, indtil den er gylden.

Gouda kartofler er nemme at lave og meget velsmagende. Du har brug for 1 kg små kartofler, 1 løg, 1 fed hvidløg, 50 gram smør, 200 gram goudaost, salt, persille, sort peber og muskatnød efter smag.

Gouda-ost
Gouda-ost

Skræl kartoflerne eller rengør dem godt med en børste og vand. Kog i saltet vand i 15 minutter og afkøles. Finhak løg og steg, indtil det er gyldent i olien.

Fjern løg og steg kartoflerne i panden uden at skære i ca. 10 minutter. Osten skæres i stykker og tilsættes kartoflerne sammen med løgene. Stev i 5 minutter på svag varme, indtil osten smelter. Drys med peber, salt, muskatnød og hakket persille.

Fransk gryderet med gouda og skinke er en meget interessant skål. Du har brug for 3 æg, 100 gram mel, 100 ml mælk, 200 gram goudaost, 300 gram skinke, 2 spsk smør, 1 bagepulver.

Ovnen opvarmes til 160 grader. Osten er revet i løs vægt, skinke skæres i terninger. Læg hele skinke i en gryde. Melet blandes med bagepulver. Bland æggene med mælken i en separat skål og tilsæt melet gradvist.

Smelt smørret og tilsæt det til melet. Tilsæt to tredjedele af osten. Hæld dejen over skinke og drys den resterende ost ovenpå. Bages i 45 minutter.

Anbefalede: