Provolone

Indholdsfortegnelse:

Video: Provolone

Video: Provolone
Video: PROVOLONE 2024, September
Provolone
Provolone
Anonim

Provolone er en autentisk italiensk ost, der har en blød, men meget tæt sammensætning. Det hærder over tid.

Den er fremstillet af komælk, en gammel italiensk opskrift. Provolone produceres i regionerne Veneto og Lombardiet. Osten Provolone er den ældre bror i familien til vores yndlingsmozzarella.

Fugtighedsniveauet er det, der adskiller de to oste. I Provolone er luftfugtigheden 45%, hvilket gør det lavere end standard 52-60% fugt i mozzarella. Provolone modner langsommere, hvilket giver den en rigere smag og aroma end mozzarella.

Standardformen på den producerede Provolone er rund, men i det fjerne 1900 blev salami-formen den mest populære, fordi den er meget mere praktisk til ophængning og skæring.

Typer af Provolone

Der er tre typer Provolone - naturlig, krydret og sød. Krydret Provolone har en meget skarp smag, og modningsprocessen tager mindst fire måneder. Sød Provolone har en meget mild smag. Provolone produceres i lande som Kina og USA, men udtrykket Provolone Valpadana er beskyttet og kan kun produceres i Italien.

Valg og opbevaring af Provolone

Provolone sælges i større butikker eller specialbutikker i form af salami pakket i uigennemsigtig emballage. Vær opmærksom på oplysningerne i etiketten - producent, udløbsdato. Opbevar osten i køleskabet, meget indpakket, så den ikke tørrer ud. Det er muligt at finde Provolone i andre former, og prisen pr. 100 g er omkring BGN 3.

Provolone i madlavning

Italiensk Provolone ost
Italiensk Provolone ost

Provolone er en ekstraordinær ost, der kan tilsættes til salater og forskellige retter. Hvis det ønskes, kan du pynt det med druer, figner, pærer, peberfrugter eller oliven. Du kan bruge Provolone til drys på pizza eller grillet kød.

Drys bruschettas med Provolone og bag dem indtil de er gyldne. Tilsæt fint hakkede tomater, ristede pinjekerner og lidt løg. Server straks.

Provolone Det bruges til lækre, varme skåle, og som mange andre oste ville det gå godt med et stykke tomat. Dens smag er stærkere end mozzarella, og det er grunden til, at vine som Merlot, Bordeaux og Sangiovese passer til det.

Provolone er velegnet til både appetitvækkere og desserter. Føj det til omeletter, fondue, pasta, gryderet, kartoffelmos. Dens smag er især behagelig, smeltet i suppe eller forskellige saucer. Det smelter meget lettere end andre oste - for eksempel Cheddar. Af denne grund er Provolone i skiver en af de mest populære former for fremstilling af varme sandwicher. Du kan bruge osten Provolone at lave gryderet med forskellige grøntsager.

Vi tilbyder dig en fantastisk opskrift på spaghetti med tomatsauce og Provolone.

Nødvendige produkter: 300 g spaghetti, 20 cherrytomater, Provolone, kapers, fed hvidløg, smør, olie, salt.

Fremstillingsmetode: Kog spaghetti, i mellemtiden skær tomaterne i to og læg dem i en opvarmet gryde med smør, hvidløgskrydder og kapers. Krydder spaghetti med tomatsauce og rasp Provolone inden servering.

Fordele ved Provolone

Uanset hvilken type mælk, der bruges til at fremstille den, er Provolone en koncentreret kilde til næringsstoffer, der findes i mælk, herunder calcium. Det er en fremragende kilde til protein af høj kvalitet, en ideel morgenmad til børn. Derudover indeholder den vigtige stoffer som riboflavin, fosfor, zink, vitamin A og B12.

Anbefalede: