Kulinarisk Brug Af Grana Padano

Kulinarisk Brug Af Grana Padano
Kulinarisk Brug Af Grana Padano
Anonim

Grana Padano er en af de berømte italienske oste. Den er lavet af komælk og har givet sit navn til en hel gruppe oste. Ordet Grana bruges nu til alle hårde tørre oste, der er revet. Ordet padano betyder, at det blev lavet i området ved floden Po.

Grana Padano-ost modnes i mindst et år, og nogle typer modnes i otte år. Det sælges i form af store cylindriske kager, der vejer fra 24 til 40 kg. De er dækket af gylden-gul bark.

Grana Padana-ost bruges i revet form, men den er også lækker i tynde skiver med brød og kvalitetshvide eller rødvin.

Grana Padano-ost er salt med lette valnødnoter i smagen. Ifølge eksperter minder dens smag om parmesanost. Derfor kan den erstatte parmesan i salater, forskellige typer pasta, saucer og flødesupper.

Lasagne
Lasagne

Den klassiske Bologna-lasagne er lavet med Grana Padano-ost. Du har brug for 500 ml Bolognese-sauce, 12 lasagneskorpe, 150 gram Grana Padano-ost, 50 gram smør, 1 spsk mel, 90 milliliter mælk. Forbered Béchamelsauce ved at stege melet i smør og tilsæt varm mælk. Rør indtil kogning og tilsæt salt.

Læg et par skeer Béchamel i bunden af en gryde ovenpå - 3 spiseskefulde Bolognese sauce. Arranger tre lasagneskorpe. Top med Bolognese, bechamel og revet Grana Padano-ost på toppen. Skrælene er opstillet, Béchamel og Bolognese hældes på dem, drysset med Grana Padano. Bages i 30 minutter ved 200 grader.

Grana Padano-ost bruges også i nogle italienske desserter. Italienske slik med Grana Padano er meget spektakulære og lækre. Du har brug for 100 gram Grana Padano-ost og 100 gram bitter chokolade.

Grana Padano-ost
Grana Padano-ost

Osten skæres i aflange stykker, der er 2 cm lange. Smelt chokoladen i et vandbad og smelt stykkerne af Grana Padano i den. Arranger på folie smurt med olivenolie og lad den køle af.

Grana Padano-ost er en god tilføjelse til salater. Det bruges til at fremstille en lækker salat med figner og valnødder. Du har brug for 50 gram valnødder, opdelt i halvdele, 2 spiseskefulde brunt sukker, 2 spiseskefulde balsamicoeddike, 6 store figner, skåret i kvartaler, en halv isbergssalat, 50 gram Grana Padano-ost, skåret i tynde skiver og 1 spiseskefuld af ryllik.

Steg valnødderne i en tør gryde. Karamelliser sukkeret separat og tilsæt balsamico. Tilsæt de hakkede figner og kog i 2 minutter. Del salaten i fire tallerkener, læg fignerne på toppen og hæld den resterende sauce fra stegningen. Drys med valnødder og skiver Grana Padano-ost. Drys med olivenolie.

Anbefalede: