Kulinarisk Brug Af Stilton

Video: Kulinarisk Brug Af Stilton

Video: Kulinarisk Brug Af Stilton
Video: Cropwell Bishop Creamery's guide to Stilton etiquette 2024, September
Kulinarisk Brug Af Stilton
Kulinarisk Brug Af Stilton
Anonim

Stilton-ost produceres i kun tre engelske amter - Nottinghamshire, Leicestershire og Derbyshire. Den har en meget stærk aroma og produceres i to varianter. Blå Stilton-ost er bedre kendt, men der produceres også hvid Stilton.

Stilton-ost kan let genkendes ved sin karakteristiske ædelform. Den er lavet af komælk og sælges i cylindre på ca. 8 kg.

Stilton hvid ost bruges til dessert, den kombineres med forskellige typer nødder og frugter. Ifølge engelskmændene er blåost Stilton kongen af alle oste.

Ifølge en gammel tradition skæres denne ost med en karakteristisk aroma ikke i stykker, den er hugget med en sølvske, der går fra midten til skallen.

Det har været en tradition i århundreder at lave et hul i Stilton-cylinderen i form af en smal tragt, der er fyldt med rødvin. Efter 1 uge spises delikatessen med en ske og betragtes som en lækker og velsmagende specialitet.

Hvis den knuses og tilsættes til flødesupper, gør Stilton-ost dem til udsøgte kulinariske mesterværker. Sådanne supper bliver tykkere og fløjlsagtige, når Stilton tilsættes dem. Stilton giver en mere krydret smag til broccoli flødesuppe og forvandler almindelig kartoffel flødesuppe til en gourmet specialitet.

Blå Stilton Ost
Blå Stilton Ost

Hvis du rasper skorpen på osten og tilsætter den til dejen, får du et meget velsmagende og duftende resultat.

Stilton-ost placeres på skiver, og hvis den bages i ovnen, indtil den er smeltet, får du en lækker og nærende morgenmad. Det tilsættes til forskellige typer salater.

Stilton-ost er meget velsmagende, hvis den serveres i selskab med valnødder, da den selv har en let nøddeagtig smag. Kombineret med skinke og melon er den meget velsmagende.

Stilton-ost bruges også til at forberede fyld til kød, som bages, og der opnås en lækker skål med en fantastisk aroma og smag.

Stilton passer perfekt til forskellige typer grøntsager. I kombination med salat afslører den sin aroma og smag. Det kombineres med broccoli, grønne bønner og andre grøntsager, der kræver madlavning eller blanchering.

Anbefalede: