Fem Bulgarske Kraftøl, Som Du Absolut Bør Prøve

Video: Fem Bulgarske Kraftøl, Som Du Absolut Bør Prøve

Video: Fem Bulgarske Kraftøl, Som Du Absolut Bør Prøve
Video: Ответ Чемпиона 2024, September
Fem Bulgarske Kraftøl, Som Du Absolut Bør Prøve
Fem Bulgarske Kraftøl, Som Du Absolut Bør Prøve
Anonim

Sommeren er kommet, og spørgsmålet hvilken slags øl man skal drikke om sommervarmen bliver mere og mere relevant. For mange bulgarere kommer valget ned til de mærker, der traditionelt tilbydes i køleskabe i butikker, men der er også kendere af den mousserende drik, der foretrækker noget som dette.

Til kraftøl relativt lidt er stadig kendt. Du vil ikke se reklamer for dem på de sædvanlige kanaler, og hvad du lærer, er sandsynligvis enten fra sociale netværk eller hørt fra en elsket.

Kraftøl produceres i små bryggerier, og de fleste teknologiske processer udføres stadig manuelt af en lille kreds af mennesker.

I modsætning til masseøl, der er kendetegnet ved en relativt standard smag og farve, adskiller forskellige mærker kraftøl sig i aroma, farve, tæthed, smag og alkoholindhold.

Den gode nyhed for fans af den mousserende drink er, at vi også har flere bryggerier, der tilbyder boutiqueøl til kendere.

Du bør bestemt prøve Divo Pivo, produceret af det første mikrobryggeri i vores land i Sofia landsbyen Mramor. Vilde øl er en typisk let ale med en let bulgarsk smag.

Ølen er ret øl med en let bitter smag og en tør finish. Det er ufiltreret med sekundær gæring i flasken og et alkoholindhold på 4,5%.

For fans af den rigere smag er Ah! Red Ale, som er rødøl med mynte og Mursal te. Mint og Mursal te føles ganske udtalt i ølen og giver den en bestemt smag, som i kombination med den røde farve gør den unik. Lad os ikke glemme at nævne alkoholindholdet, som er 6,2%.

De, der ikke er særlig modige i øludfordringerne, foretrækker måske Glarus kraftøl. Det er en klassisk engelsk let ale, lavet af amerikansk og slovensk humle, der giver ølen en specifik let citrussmag. Malten giver det en karamelnote, og kombinationen af de to er simpelthen uimodståelig.

Håndværk øl
Håndværk øl

Opskriften på hvid storkøl holdes hemmelig. Det vides at være lavet af tre forskellige bayerske maltarter, to amerikanske humlesorter og belgisk gær.

Som et resultat af kombinationen findes der en stor boutiqueøl på markedet, topgæret øl med sekundær gæring i flasken. Skål!

Lucs øl er den ubestridte favorit til sommeren. Selvom den produceres efter belgisk teknologi, er ølen tættest på den bulgarske smag. Det produceres i byen Tryavna, og for at prøve det skal du tage derhen.

Årsagen til dette er, at drikken er frisk, ufiltreret, upasteuriseret og ustabiliseret øl, som skal drikkes inden for 72 timer efter produktionen.

Anbefalede: