Grød I Forskellige Dele Af Bulgarien

Indholdsfortegnelse:

Video: Grød I Forskellige Dele Af Bulgarien

Video: Grød I Forskellige Dele Af Bulgarien
Video: София, Болгария - уже Европа? Большой выпуск. 4K. 2024, September
Grød I Forskellige Dele Af Bulgarien
Grød I Forskellige Dele Af Bulgarien
Anonim

Grød er en traditionel ret i Rumænien, Bulgarien, Serbien, Montenegro, Makedonien og Tyrkiet. Italienerne har deres analog under navnet polenta. Det blev pålagt i Bulgarien i det 18. århundrede på grund af dets hurtige forberedelse. For den bulgarske kvinde er frelse at lave denne type brød med majsmel.

I forskellige dele af Bulgarien er grødtyperne forskellige. Kerkelek er for eksempel en type grød, der traditionelt er tilberedt i Vratsa-regionen. Han har 1 kg grød. majsmel koges indtil det er fortykket. Bages til gyldenbrun i en smurt gryde. Når du er klar, skal du straks skære i skiver og lade den køle af. Det forbruges knust og oversvømmet med 1,5 liter frisk mælk.

En anden række grød er kendt fra Rhodope-regionen - Parenika. Den fremstilles som følger:

Rhodope parenik

Grød med bacon
Grød med bacon

Nødvendige produkter:

1 kg. grød - majsmel, 250 g sazdarma, 100 g frisk smør, 250 g (1 1/2 tsk) cottage cheese, 1 kg. (7 1/2 tsk) yoghurt

Fremstillingsmetode:

I en gryde smurt med smeltet smør og drysset med cottage cheese og stykker sazdarma spredes grøden. Sæt på grillen eller på komfuret og bag. Hæld den resterende olie ovenpå og server. Det indtages med yoghurt.

En anden type majsbrød er den såkaldte. prosenik. Det blandes som grød, hvorefter blandingen hældes i en gryde og bages yderligere. I nogle dele af Bulgarien vandes tiggeren med svinefedt stegt med rød peber, ost, fløde eller svinekød. Hans opskrift lyder:

Kachamak
Kachamak

Prosenik

Nødvendige produkter:

1 og 1/2 tsk. hvedemel, 1 og 1/2 tsk. majsmel, 1 og 1/2 tsk. frisk mælk / eller vand, 4 liter olie, 1 terning af gær, 1 tsk. strimlet ost, 1 liter bagepulver, 1 liter sukker, 1 liter salt

Fremstillingsmetode:

Gæren flydende ved at tilsætte en skefuld sukker. Tilsæt et par spiseskefulde frisk mælk eller lunkent vand og et par spiseskefulde hvidt mel. Dette er den surdej, der er tilbage til at stige.

Majs og hvedemel sigtes, og der tilsættes salt og bagepulver. Derefter - surdej og mælk. Rør godt og hæld halvdelen af blandingen i en smurt gryde.

Drys osten - som fyld, og hæld den resterende blanding ovenpå. Smør med olie, og lad den hæve i ca. 20 minutter. Bages i 20 minutter ved 200 grader. Når du er klar, serveres med yoghurt eller frisk mælk.

Anbefalede: