GMO-ris Er Det Eneste Alternativ Til Menneskeheden

Video: GMO-ris Er Det Eneste Alternativ Til Menneskeheden

Video: GMO-ris Er Det Eneste Alternativ Til Menneskeheden
Video: Are GMOs Good or Bad? Genetic Engineering & Our Food 2024, September
GMO-ris Er Det Eneste Alternativ Til Menneskeheden
GMO-ris Er Det Eneste Alternativ Til Menneskeheden
Anonim

Mennesket vil snart komme over for sult, siger forskere. Af denne grund har de forsøgt i flere år at finde et alternativ til overlevelse. Og det lykkedes - det er det GMO ris.

Britiske forskere har skabt en innovativ type hurtigt voksende ris. De er overbevist om, at kultur er det eneste håb for menneskehedens overlevelse. Det vil redde os fra sult og vil blive et vigtigt råmateriale på lang sigt.

Projektet til oprettelse af genetisk modificeret ris blev lanceret i 2008. Det blev kaldt C4 Rice Project og blev støttet af Bill and Melinda Gates Foundation. I alt 12 videnskabelige institutioner fra 8 lande deltager i det.

Projektet er planlagt til at køre i fire faser. Forskere har meddelt, at den tredje af dem allerede er afsluttet og fortsætter med at færdiggøre den. I forbindelse med projektet bruger de klasse C3-ris. Han er dog for prætentiøs. Derfor står forskere over for opgaven med at ændre den til C4. På denne måde bliver kornene mere uhøjtidelige, hurtigtvoksende, og høsten øges med 50%.

Overgangen vil være baseret på evolutionære faktorer, som letter forskernes arbejde. Den nye art vil være afgørende for menneskeheden, da kun om 35 år vil planetens indbyggere have brug for dobbelt så meget ris, som der i øjeblikket produceres over hele verden. GMO-produktet skal tilfredsstille disse behov og endda overstige dem.

Anbefalede: