Personalet I Børnehaven I Asenovgrad Vidste Om Den Giftige Mælk

Video: Personalet I Børnehaven I Asenovgrad Vidste Om Den Giftige Mælk

Video: Personalet I Børnehaven I Asenovgrad Vidste Om Den Giftige Mælk
Video: Børnehave 2024, September
Personalet I Børnehaven I Asenovgrad Vidste Om Den Giftige Mælk
Personalet I Børnehaven I Asenovgrad Vidste Om Den Giftige Mælk
Anonim

Inspektionerne i børnehaven i Asenovgrad, hvor børnene fik serveret mælk med gift til mus, viste, at personalet kendte til giftmælken, men stadig serverede det til børnene.

Børnehagepersonale forsøgte at stamme mælken efter at have set giftpillen og serverede den derefter til børnene til morgenmad.

Det er endnu ikke klart, hvordan musen gift kom ind i mælken.

Kommunens inspektioner fastslog også, at kokken selv vidste om den forgiftede mælk og forsøgte at dække over problemet.

Efter faren for, at 127 børn fra Slantse børnehave blev forgiftet, trådte direktøren for institutionen Lidia Zaharieva af. Efter 19. marts bliver Zaharieva ansat i en anden børnehave.

Borgmesteren i Asenovgrad, Dr. Emil Karaivanov, meddelte, at han ville pålægge alt personale i børnehaven strenge administrative sanktioner.

Ifølge Karaivanov er den mest bekymrende kendsgerning, at kokken forsøgte at dække over problemet med mælken, idet han hele tiden var opmærksom på, at der var noget galt med den.

Indtil videre har anklagemyndigheden samlet 80 bevismateriale i sagen, og fem af medarbejderne i børnehaven er blevet forhørt.

Giftig mælk
Giftig mælk

En kommission med fem medlemmer har inspiceret mælkens sti fra dens indgang i haven til børnenes briller i to dage.

Den giftige blå mælk blev serveret til børnene den foregående tirsdag og forårsagede alvorlig panik blandt deres forældre.

Heldigvis var børnenes helbred stabilt, men de blev stadig vasket hurtigst muligt. Børnene tog medicinsk trækul og en terapeutisk dosis af vitamin K som modgift.

En blå terning blev fundet i mælkebeholderen, som bruges mod gnavere i børnehaven. Giften i mælk er Storm - en langsomtvirkende gift med hæmolytisk virkning.

Ud over politiet og anklagemyndigheden henvendte sundhedsmyndighederne sig også til sagen og kontrollerede dokumenterne om mælkens oprindelse.

Anbefalede: