Populære Tyske Juleretter

Video: Populære Tyske Juleretter

Video: Populære Tyske Juleretter
Video: Øl til julemat - [Gratis direktesendt ølkurs] 2024, September
Populære Tyske Juleretter
Populære Tyske Juleretter
Anonim

Til jul i Tyskland serveres der specielle retter, uden hvilke ferien er utænkelig. En af de julefad, der kræves til bordet, er den fyldte gås med sauce.

Du har brug for en hel gås, 3 sure æbler, 1 løg, 2 teskefulde mel, 100 ml kylling bouillon, salt og andre krydderier efter smag.

Gæsen vaskes og gnides med salt på ydersiden og indersiden. Drys derefter med de resterende krydderier, og fyld dem med skiver, præ-skrællede æbler.

Læg den kvartede løg i gåsen. Gæsen er stukket flere steder med en gaffel. I en stor gryde hældes 200 ml vand med lidt salt, sætter gåsen på hovedet og bages i en time i ovnen og hæld ristesausen med jævne mellemrum.

Derefter vendes gåsen og bages i endnu en time. Drys igen med bagesauce hvert 15. minut. Når gåsen er klar, skal du fjerne den fra gryden. Hæld bagesauce i en skål og kog i to minutter, tilsæt gradvis bouillon og mel. Rør, indtil det er fortykket, men så der ikke dannes klumper. Hvis det ønskes, tilsæt flere krydderier. Serveres med kogte rosenkål.

Kartofler på tysk
Kartofler på tysk

Krydret kartofler med sennep er også en del af det tyske julebord. Du har brug for 1 kg kartofler, 50 ml olivenolie, 2 spiseskefulde eddike, 2 spiseskefulde sennep, grønne løg, persille og salt efter smag.

Kog kartoflerne, skræl dem, skær dem i skiver og drys lidt eddike over. Olivenolie, den resterende eddike og sennep blandes med de hakkede grønne løg og persille, og alt tilsættes til de varme kartofler.

Laks i dej
Laks i dej

Laks i saltdej det er også typisk for det tyske julebord. Du har brug for 1 kg laks, 600 gram salt, 600 gram mel, 4 æg, 230 ml vand, 1 citron, skiver, lidt dild.

Saltet blandes med melet, tre af æggene og vandet. Dejen laves til en kugle og efterlades i en time i køleskabet. Salt fisken og dæk med citronskiver. Den placeres på dejen rullet ud på skorpen.

Dejen rulles, og der opnås en fisk indeholdt i dejen. Spred med pisket æg og bages i 40 minutter i ovnen. Når det er gjort, fjernes toppen af dejen, og fisken skæres i stykker sammen med resten af dejen. Du kan skære fisken i små stykker og pakke hver i dej og derefter bage dem.

Anbefalede: