Worcester Sauce

Indholdsfortegnelse:

Video: Worcester Sauce

Video: Worcester Sauce
Video: How Is Worcestershire Sauce Made? | How Do They Do It? 2024, September
Worcester Sauce
Worcester Sauce
Anonim

Worcester sauce (Worcestershire Sauce) er en let krydret, sød og sur, gæret engelsk sauce, der traditionelt er fremstillet af eddike, fisk, sukker og krydderier. Det er forbløffende, hvor mange smag og smag der kan samles i kun en lille flaske, hvor du kan finde en af de mest populære saucer i verden. Sauce er opkaldt efter det vestlige engelske amt Worcester.

En interessant kendsgerning er, at saucen har forskellige navne i forskellige dele af verden. For eksempel er han i Japan kendt som Bulldog. Men folk, der ikke kan lide fisk, bør ikke bruge denne ellers fantastiske sauce, fordi en af dens vigtigste ingredienser er ansjoser.

Historien om Worcester sauce

Hovedingrediensen i sauce er ansjoser, og det er ikke en praksis, der har eksisteret siden i går, at lave saucer baseret på fiskeprodukter. En interessant kendsgerning er, at den første fiskesauce, som mennesket kender, blev brugt i det græsk-romerske køkken og blev kaldt garum.

Brugen af gærede ansjos-baserede saucer har været praktiseret i Europa siden det 17. århundrede. Det første mærke, der følte, hvor populær denne sauce kan blive, er Lea & Perrins. Den dag i dag er dette den største producent af virksomheden Worcestershire sauce i hele verden.

Det er ikke klart nøjagtigt, hvor virksomheden fik sin inspiration til sin opskrift. Den originale etiket på sauce hævdede, at opskriften tilhørte en engelsk herre ved navn Marcus Sandis, som var guvernør for Bengalen. Han opdagede opskriften på Worcestershire saucetak til East India Company i 1930'erne. Ifølge andre kilder eksisterede en sådan herre imidlertid aldrig.

Under alle omstændigheder blev receptet først tilfældigt ved et uheld i apoteket af John Willie Lee og William Henry Paris, men slutresultatet er et ekstremt stærkt produkt, som de to apotekere anså for uspiselige, og det fartøj, det er involveret i, er glemt i kælderen.

Først et par år senere opdagede kemikere ved et uheld, at saucen var gæret, hvilket gav den en meget anden og behagelig smag. I 1838 dukkede de første flasker med Lea & Perrins Worcestershire sauce-etiket på markedet.

Indtil videre producerer virksomheden både spiseklar sauce til Storbritannien og koncentrat, der er beregnet til eksport og aftapning på stedet.

I 1930 blev virksomheden erhvervet af HP Foods, som blev købt af Imperial Tobacco Company år senere. Som et resultat blev HP Foods købt af Danone i 1988 og erhvervet af Heinz i 2005.

Ingredienser til Worcestershire sauce

Det traditionelle Worcestershire sauce, der er beregnet til markedet i Det Forenede Kongerige, indeholder alkoholeddike, malteddike, melasse, ansjoser, salt, sukker, løg, hvidløg, tamarindekstrakt, aromaer og krydderier. Listen over de sidste to inkluderer citroner, syltede agurker, nelliker, sojasovs og peberfrugter. Generelt holdes tilberedningen af saucen strengt hemmelig, men dens ingredienser er stadig kendt.

Worcester
Worcester

Den ingrediens, der bestemmer den utrolige smag af saucen, er den eksotiske og sjældne tamarind. En af hemmelighederne ved Worcestershire sauce er, at efter at have tilsat alle produkterne og madlavningen, er den tilbage til at modnes i en bestemt periode, og så får vi den velkendte smag. Den sidste sauce filtreres og aftappes.

Valg og opbevaring af Worcestershire sauce

Selvom det ikke er meget populært i vores land, Worcestershire sauce det kan nu findes i store fødekæder. Det sælges i små mørke flasker, og prisen er ca. BGN 5 for 200 ml. Opbevar det på et tørt og køligt sted, og efter åbning skal det kun opbevares i køleskabet.

Worcester sauce i madlavning

Utvivlsomt Worcestershire sauce er en af hovedårsagerne til det tidligere britiske imperiums stolthed. En af de mest genkendelige saucer i verden indtager et vigtigt sted i madlavningen og er en værdifuld ingrediens i mange retter.

Worcester sauce er en uundværlig del af den velkendte Bloody Mary-cocktail, men den manifesterer sin smag ikke kun i kombinationen af vodka med tomatsauce, men bruges som et supplement til forskellige typer kød og bøffer. Mange kokke mener, at Cæsarsalat ikke er ægte, hvis den ikke er aromatiseret med lidt Worcestershire sauce.

Worcestershire sauce kan serveres med både varme og kolde retter. Velegnet til salater, saucer, patéer og mayonnaise.

Worcestershire sauce kan give en behagelig krydret smag til forskellige dips. Det bruges ofte til at smage fiskeretter. Bare et par dråber Worcestershire sauce er nok til at ændre smagen på enhver skål.

Anbefalede: