Med Hvilke Fødevarer Og Retter Serveres Rose

Video: Med Hvilke Fødevarer Og Retter Serveres Rose

Video: Med Hvilke Fødevarer Og Retter Serveres Rose
Video: Переход. Дневник Хранящий Жуткие Тайны. Джеральд Даррелл #1 2024, September
Med Hvilke Fødevarer Og Retter Serveres Rose
Med Hvilke Fødevarer Og Retter Serveres Rose
Anonim

Efter farve roset er tættere på rød og smag - hvidvin. I Frankrig kaldes det rose, i Amerika - blanche og i Spanien rosado.

Uanset hvad de kalder det, er alle enige om det rose vin er ideel til romantiske middage såvel som til venlige sammenkomster og formelle lejligheder. Og datoen den 9. juni er det perfekte tidspunkt for en af de to, for i dag fejres Rosetedag.

Hovedreglen ved servering er, at den skal køles godt inden servering.

Med hvilke fødevarer og retter Rose skal serveres
Med hvilke fødevarer og retter Rose skal serveres

Den maksimale temperatur for denne gode vin, når den serveres, skal være +10 grader Celsius. Ellers mister rosetten, som hvidvin og champagne, sin smag og delikate aroma.

Generelt er denne type vin universel - velegnet til alle retter. Lette rosévine med en sur smag er fremragende til fedtet kød. I kombination med det gør de fede kødretter lettere og behageligere uden at undertrykke deres aroma.

Halvtør rose passer godt til desserter.

Tør og rig vin serveres med hors d'oeuvres, salater og fiskeretter.

Røde og lyserøde søde vine er velegnede til ost, frugt, rød fisk og grillet kød.

Meget godt kombinerer en roset også med risotto, paella og retter kogt på en wok. Smagen af roset kombinerer især godt med forskellige typer desserter.

Sirene
Sirene

Rosetør vin kan serveres i kombination med stegt fisk, pølser og salamier, koldkød hors d'oeuvres samt hvidt kød, grillede fugle og bløde stærke oste.

Halvtør rose er velegnet til forskellige typer ost, desserter. Hvis du ikke er ostespecialist, er rosetten bare noget for dig. Da nogle oste kun kombineres med hvidvin og andre kun med rød, roset du kan bruge som en universel vin.

Du kan med succes kombinere det med forskellige ostetyper uanset aroma, hårdhed og tæthed. Rose går godt sammen både med oste med ædel skimmel og med Gouda og Emmental.

Rosetten har den nødvendige syre i hvidvin og de rige frugtagtige noter, der er karakteristiske for rødvin. Det kan også bruges i kombination med varme forretter med stærke krydderier og en række skaldyr.

Anbefalede: