De Ukendte Spanske Oste

Video: De Ukendte Spanske Oste

Video: De Ukendte Spanske Oste
Video: Ланчпады и вайтлисты = быстрые иксы | Redkite Polkafoundry 2024, September
De Ukendte Spanske Oste
De Ukendte Spanske Oste
Anonim

Spanierne er stolte af deres oste, der tæller mere end 600 arter. Idiasabal er en af de mest berømte oste blandt spanierne. Det er fra gruppen af hårde oste. Der er meget få huller, der er små. Det smuldrer ikke og har en røgfyldt smag.

En anden populær ost i Spanien er Mahon. Det produceres på Menorca. Det er elfenbenfarvet og har få huller, og skorpen er lys orange. Dens smag er krydret og salt.

Spansk Manchego-ost er hård og er blevet lavet siden oldtiden. Manchego er fast og tør, men samtidig fedtet. Kun mælk fra køer, der græsser i La Mancha, bruges i produktionen.

Dens smag svarer til macadamianødder og har et strejf af karamel. Dens aroma minder om stegt lam.

Afuegal Pitu-ost betyder ild i halsen. Den tilhører gruppen af friske oste og er populær på grund af sin meget krydret smag. Hot peber bruges til at fremstille osten selv og skæres i mælken, men de gnides ofte på osten.

Mato
Mato

Derfor er Afuegal Pitu meget vred. Det er i form af en biskopelig gerning. Dens skorpe er orange med hvid skimmel.

Mato er frisk Spansk ost, der ligner cottage cheese, med en citrussmag. Intet salt tilsættes til det, det produceres i gryder, som det skyldes sin karakteristiske form. Det indtages med honning og frugt.

Den mest populære spanske blåost er Cabrales. Den modnes i 3 måneder i huler. Dens bark er gennemboret med pinde for at trænge ind i den blå form, hvilket er karakteristisk for visse huler. Når den har modnet i 6 måneder, bliver osten helt blå. Indersiden af osten er stribet med pletter af sprød skimmel i forskellige farver - fra grågrøn til lilla. Dens aroma er frugtagtig.

Picos de Eropa blå ost er lavet af komælk med tilsætning af gedemælk eller fåremælk. Det er gennemsyret af blå vener og har en syrlig aroma og krydret eftersmag.

Queso del Monsec-ost er blød med en ru plettet skorpe, der er drysset med aske. Den er lavet af gedemælk. Denne ost smelter bogstaveligt talt i munden.

San Simon-ost er blød og sælges i form af en pære eller en kugle. Den har en appetitlig poleret skorpe i rødbrun farve. Det har en stærk smøragtig smag.

Anbefalede: