Kulinarisk Brug Af Parmesan

Video: Kulinarisk Brug Af Parmesan

Video: Kulinarisk Brug Af Parmesan
Video: Какую Технику Нельзя Покупать в ИКЕА? 2024, September
Kulinarisk Brug Af Parmesan
Kulinarisk Brug Af Parmesan
Anonim

Den lækre italienske ost har en meget anden smag end vores bulgarske ost. Det tilrådes at købe et stykke parmesan til at rive lige før du tilsætter det i en skål, sauce, salat osv. På denne måde vil du være i stand til fuldt ud at nyde dens smag og føle sin fremragende aroma.

Parmesan bruges ofte som et supplement til spaghetti, risotto, forskellige supper, salater. I Italien kombineres ost med frugt - oftest figner og pærer. En anden måde italienerne spiser parmesan på er som en bordost - de kombinerer den med lækkert sprødt brød.

Hvis du vil forbruge parmesan med vin, skal du sørge for at vælge rød. Velegnet til vine som Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Cabernet Franc, Merlot, Chianti Classico, Rioja og andre.

Spaghetti med parmesan
Spaghetti med parmesan

Når den serveres med vin eller brød, skæres osten i tynde skiver. Serveres på denne måde kan italiensk ost, som er populær over hele verden, også indtages med frugt eller marmelade.

Hvis du vil tilføje det til pasta eller til en salat (hvad enten det er frugt eller grøntsag), skal parmesan raspes. Meget ofte bruges italiensk ost til at krydre forskellige typer pasta, kød.

Når den serveres med suppe, risotto, pasta, er parmesanen revet på fadet. Italiensk ost er en hoveddel af den populære pestosauce. Sauce er lavet på basis af basilikum, olivenolie og ost - den klassiske version af Pesto alla Genovese er lavet med pecorinoost, men der er mange opskrifter, hvor pecorino erstattes af parmesan eller grana padano.

parmesan ost
parmesan ost

Vi tilbyder dig en opskrift på den populære pestosauce - du har brug for ca. 60 g basilikum, 3-4 fed hvidløg, 100 g pinjekerner og parmesan, 200 ml olivenolie og krydderier - salt og lidt sort peber.

Brug en blender til at male pinjekerner og basilikum, tilsæt derefter hvidløgsfed, slå igen, og hæld lidt olivenolie, når blandingen er jævn. Rør, salt, tilsæt sort peber og hæld til sidst parmesanosten.

Hvis du ønsker det, skal du lave saucen i en mørtel - til dette formål skal du male basilikumbladene perfekt, teknologien er stadig den samme. Opbevares i køleskab og krydres med det pizzaer, kød, salater.

Anbefalede: