Hvad Man Skal Lave Mad Med Blå Ost

Video: Hvad Man Skal Lave Mad Med Blå Ost

Video: Hvad Man Skal Lave Mad Med Blå Ost
Video: Når mælk bliver til ost 2024, September
Hvad Man Skal Lave Mad Med Blå Ost
Hvad Man Skal Lave Mad Med Blå Ost
Anonim

Oste med en ædel form, øm og krydret, med et mærkeligt netværk af blå vener og en fremragende aroma, kan med succes bruges som ingrediens i en lækker skål.

De fleste mennesker spiser blåost med glæde og kan ikke forestille sig, at de kan lave noget med dem. Og blå ost er meget velegnet til fremstilling af forskellige typer retter og kræver ikke en stor mængde af den for at få mad med en vidunderlig aroma.

Kun kvalitetsost bruges til madlavning - det er kendt af den blå farve på de blå vener og dens aroma, som er specifik, men der bør ikke være noget antydning af sure toner.

Roquefort er den mest berømte blåost. Føj det til almindelige måltider, og det vil berige smagen af salat, pizza og spaghetti.

Blåosten knuses og spredes på salaten, og på toppen krydres de med balsamico og olivenolie. Revet blå ost tilsættes til pizzaen - før eller efter bagning og drysses også med kogt spaghetti eller anden pasta.

Knus blåost og tilsæt den til opvarmet flydende fløde. Kog det over svag varme, omrør konstant, og tilsæt derefter de stegte kyllingefilet i sauce. Serveres med rødvin.

Pizza med ost
Pizza med ost

Du kan bruge nøjagtig den samme sauce til at hælde over forkogte eller stuvede gulerødder, broccoli eller blomkål. Blå ostesaus er også velegnet til sellerirød, skåret i cirkler og dampet eller stuet.

Revet blåost forvandler almindelig kogt ris til en udsøgt skål. Blå ost bruges til at fremstille lasagne i stedet for almindelig gul ost eller parmesan.

Når du steger kød, skal du tilføje knust blå ost til stegesauce, omrøre, tilsætte krydderier og servere denne sauce med kødet.

Blå ost er meget velegnet til fyldning af grøntsager. En krydret martini-forretter opnås, hvis du fylder grønne oliven med blåost, hvorpå du har fjernet stenene, skåret dem i længderetningen, og efter at du har fyldt dem, har du samlet halvdelene igen.

Anbefalede: