Italiensk Køkken Fra A Til Å

Video: Italiensk Køkken Fra A Til Å

Video: Italiensk Køkken Fra A Til Å
Video: Chicken parmigiana. En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken. 2024, September
Italiensk Køkken Fra A Til Å
Italiensk Køkken Fra A Til Å
Anonim

Det italienske køkken, som alle forbinder med pizza og alle slags pasta, er ikke begrænset til dette. Faktisk spiser italienerne en masse antipasti, hvilket er alt andet, der ikke inkluderer pasta.

Menuen afhænger meget af, hvilken del af Italien du er i. Her er nogle nyttige oplysninger om, hvad italienerne spiser i forskellige regioner i Italien.

Nordøstlige Italien: Her domineres maden af fersk fisk og skaldyrsspecialiteter. Dette er ikke overraskende, for ud over havet opnås der også fisk fra den verdensberømte Gardasø.

Ærter, asparges og courgetter, der vokser i denne region, er ofte til stede i menuen. Kød og ost er også til stede ved bordet. Pastaen er almindelig, men den såkaldte polenta lavet af majsmel er mere foretrukken. Karakteristisk for menuen i det nordøstlige Italien, som inkluderer Venedig, er:

pasta
pasta

Antipasto di Fruti di Mare (plateau med skaldyr, flyvninger med olivenolie og citronsaft), Risi e Bissi (risotto tilberedt med ærter og bacon), Carpaccio (oksekød drysset med parmesan), Fegato ala Veneciana (traditionel venetiansk skål, som er oksekød) lever serveret på en kanapé med løg), Tiramisu (den mest berømte italienske dessert) og Risotto ale Sepi (risotto med sepiablæk, hvilket giver risen et meget dramatisk sort udseende).

Nordvestlige Italien: Ris dyrkes for det meste i denne del, hvorfor risotto sammen med pasta og pizza ofte er til stede i italienernes dagligdag.

Nødder, trøfler og ost er også dominerende, og måske er det største træk, at der i modsætning til alle andre dele af Italien, hvor det hovedsageligt koges med olivenolie, ofte bruges smeltet smør her.

Her er nogle specialiteter fra det nordvestlige Italien: Osobuco (oksekød med tomatsauce), Farinata (en type tyndt brød), risotto ala Milanese (ris med løg, hvidvin og parmesan) og Panettone (svarende til påskekage med oprindelse i Milano).

cantuchini
cantuchini

Centrale Italien: Det er kendetegnet ved brugen af olivenolie, tomater, bønner, svampe, skinke og alle slags salami. Specialiteter er: Crostini (runde brød spredt med hvidløg eller tomatsauce eller ansjos kaviar), Cannelloni (fyldt pasta) og Cantuccini (sød dessert fra Toscana).

Syditalien og øerne: I modsætning til resten af Italien, hvor pizza og pasta dominerer i menuen, lægges der vægt på friske grøntsager og frisk fisk og skaldyr, hvorfor italienernes kost i syd betragtes som særlig sund.

Her er nogle af de mest populære retter: Fruti di mare (en skål med alle slags fisk og skaldyr, flyvninger med olivenolie og citronsaft), Antipasta af grillede grøntsager, siciliansk billetkontor (is med ricottaost) og alle slags små kiks og bagværk.

Anbefalede: