Karakteristiske Træk Ved Italiensk Køkken

Video: Karakteristiske Træk Ved Italiensk Køkken

Video: Karakteristiske Træk Ved Italiensk Køkken
Video: Italiensk inspireret sommerret 2024, September
Karakteristiske Træk Ved Italiensk Køkken
Karakteristiske Træk Ved Italiensk Køkken
Anonim

Italiensk køkken betragtes som en af de bedste i verden. Det interessante ved det er, at det er opdelt i områder, hvor der er forskellige specialiteter. Generelt koges det italienske køkken efter sæsonen. Der anvendes mange friske produkter, som også tilbydes i den respektive sæson.

Enhver, der har prøvet italiensk køkken, forbliver fængslet. Det ser ud til, at de mest berømte over hele verden er deres pasta-fristelser - pizzaer, pastaer, spaghetti. Dette er dog ikke alt, hvad det smukke Italiens køkken kan tilbyde os.

Italiensk spaghetti
Italiensk spaghetti

Deres kulinariske bedrifter inkluderer ikke kun pasta, vi taler også om mange grøntsager, fisk og kød - generelt hersker en rigtig variation og friskhed i italienernes madlavning. Det mest anvendte kød er oksekød - selvfølgelig er resten ikke helt udelukket, men dette bruges mest i det italienske køkken.

Det tilberedes på forskellige måder - bagt, stuet. Udover oksekød er kylling også et respekteret kød - der er lækre opskrifter med tomater, peberfrugter og selvfølgelig vin. Italienerne ved, hvordan de skal forkæle sig, har en meget målt fornemmelse af, hvad og hvornår de skal føjes til skålen - intet er nogensinde mere.

Italiensk suppe
Italiensk suppe

Af vildtkødet i det italienske køkken bruges vagtler og fasaner oftest. En anden ting, der kan fortrylle os, er de vidunderlige fiskespecialiteter. I Italien er ikke kun fisk, men også andre fisk og skaldyr - østers, hummer, blæksprutte - på et højt kulinarisk niveau.

Italienske husmødre tilbereder ofte ris - med grøntsager eller med kød og grøntsager, nogle pølser og krydderier. Her stopper de ikke ved en opskrift - de improviserer. Supper er højt anset i deres køkken. En af de mest berømte supper kaldes Minestrone. Der sættes en masse grøntsager i den, og den er lavet ret tyk i tekstur.

Parmesan
Parmesan

Grøntsager er meget elsket og æret i hele Italien. De bruges i næsten alle retter - de mest almindelige er asparges, tomater, aubergine, anginari og andre. En forretter, der er varm i den kolde vinter, leveres normalt med frokostmenuen. Som vi allerede har nævnt i det italienske køkken, er alt meget målt, dette gælder også for krydderier i fuld styrke.

De tilføjes, men altid ordentligt - uden at passere den gode smag. Vi taler om lugte som oregano, salvie, basilikum, persille. Ost er en del af den italienske kultur, den mest elskede og udbredte i vores land til parmesan (parmesan), mascarpone, mozzarella.

Hvis du forventede komplekse kombinationer og ekstravagante smag - er dette bestemt ikke italiensk køkken. Alt hvad de ved, hvordan de skal gøre, er ved første øjekast så enkle, men faktisk er det yderst velsmagende. For ikke at nævne den italienske vin med en meget blød og delikat smag samt den prosciutto, der er velegnet til kød.

Anbefalede: